Unikt seminar om forholdet mellom dyr og mennesker

Sammen med NMBU og Institutt for folkehelsevitenskap, har vi gleden av å invitere alle interesserte til seminar med Marie-Jose Enders-Sledgers og Aubrey Fine 24. mars. Det er første gang Aubrey Fine kommer til Norge, så dette er en unik mulighet.
nmbu_logo_rgb

Aubrey Fine

Aubrey Fine er redaktør av den kanskje mest kjente boka innen dyreassisterte intervensjoner (DAI): «Handbook on Animal-Assisted therapy». Som for øvrig er pensum på våre kurs. Han foreleser ved California State Polytechnic University i USA og praktiserer som psykolog i sin egen klinikk. Han spesialiserer seg på foreldre-barns-relasjoner og behandling av barn med ADHD, læringshemning og utviklingsforstyrrelser.
Bortsett fra Handbook on Animal-Assisted therapy har Fine skrevet en rekke andre bøker, bokkapitler og artikler om temaet. Han fanger publikum med sin faglige kunnskap og historier fra virkeligheten om hvordan dyr kan endre menneskers liv til det bedre.
Aubrey Fine.

Marie-José Enders-Sledgers

Marie-José Enders-Sledgers er president for IAHAIO (International Association of Human-Animal Interactions Organisations), som er en global sammenslutning av organisasjoner som engasjerer seg i praktisk bruk, forskning og/eller utdanning innen dyreassisterte intervensjoner.
Enders-Sledgers har bidratt med enormt mye forskning innen dyreassisterte intervensjoner (DAI), blant annet i samarbeid med Dyrebar Omsorg sin Christine Olsen. (Du kan se noen av prosjektene her: Forskning og prosjekter)
Forskningsområdene hennes er gerontologi, utvikling av psykiske lidelser og autisme. Hun jobber også med å se på sammenhengen mellom vold i hjemmet og dyremishandling.
Enders-Sledgers er professor i antrozoologi ved the Open University of Netherlands. Hun er i tillegg styremedlem i IZAZ (International Society of Anthrozoology) og Green Chimneys.
Marie-José Enders-Sledgers.

Fire forelesninger

Aubrey Fine:
Marie-José Enders-Sledgers:
Alle er velkomne til dette spennende og lærerike seminaret. Det er særdeles nyttig for frivillige besøksvenner og de som jobber innenfor DAI, samt lærere, barnehageansatte, psykologer, psykiatere og andre innenfor helsevesenet. Men det vil være interessant for alle som er opptatt av forholdet mellom dyr og mennesker.
Forelesningene holdes på engelsk.
Tid: 24. mars kl. 10.00–15.00
Påmeldingsfrist: 20.03.2018
Sted: Festsalen i UrbygningenNMBU Campus Ås i Akershus
Pris: 500, ­–
(Det er dessverre ikke mulig å servere mat eller drikke, så husk å ta med deg det du ønsker å spise/drikke i løpet av dagen. Det er satt av en time pause fra 12-13.)
Påmeldingsskjema:

Dyrebar Omsorg

v/AntrozoologiSenteret

Drøbakveien 50

1433 Ås

post@dyrebaromsorg.no

Line Sandstedt

Tlf.: 900 30 929

Line@dyrebaromsorg.no

Christine Olsen

Tlf.: 906 82 983

Christine@dyrebaromsorg.no