top of page

Do As I Do
kurs (online)

Lær hvordan du kan få hunden din til å herme etter deg og andre!

 

Har du lyst til å ha en hund som kan åpne skuffer, hente tøffelen, skru av lyset, vinke til noen eller ringe i en bjelle. Bare kreativiteten setter grenser for hva man kan lære inn med metoden Do As I Do.  

NÅ kr. 999,-

(ord. pris kr. 1.999,-)

_DSC9407-2.jpg

ONLINE KUSR I DO AS I DO

Do as I Do (DAID) er en morsom og effektiv treningsmetode som lærer hunder å kopiere menneskelige handlinger. Fordelene med denne treningsmetoden er at det er lettere å lære mer avanserte øvelser enn med for eksempel klikkertrening (shaping).

 

Når en hund forstår systemet, kan personen utføre en handling for å så gi kommando til hunden om å kopier handlingen. 

Kan alle hunder lære seg dette?

Alle hunder kan lære dette. Å jobbe på denne måten er utrolig morsomt og interessant. Dette er en veldig effektive metoden for å lære hunden din å samhandle med gjenstander, som å åpne en dør, lukke en skuff, gå rundt en kjegle og hoppe på en stol. Metoden vil også  styrke forholdet mellom hunden din og deg i tillegg til å forbedre hundens hukommelse. 

En hund trenger både fysisk og mental trening.

 

 

 DO AS I DO STARTKIT

Do As I Do Startkit kurspakken vil gi deg en solid innføring i alt du trenger for å mestre Do As I Do-metoden. Kurset er laget av metodens grunnleggere Claudia Fugazza, Marco Odeja og Fumi Higaki.

 

Språk: Engelsk

Kurslengde: 5 timer

En metode basert på forskning

DAID er utviklet under et forskningsprosjekt  ved Institutt for etologi i Eötvös Loránd University (Budapest). Forskeren, Claudia Fugazza, ønsket å forske på hunders sosiale kognitive evner.

 

Underveis utviklet de en treningsmetode basert på sosial læring  for å studere hunders kognisjon. Metoden fikk navnet Do as I Do og fikk raskt vist seg å være en svært effektiv treningsmetode som gjør at hunder husker lengre samtidig har lettere for å lære mer avanserte øvelser enn med for eksempel klikkertrening (shaping).

hva er do as i do, kurs, treningsmetode, sosial læring

Frøydis & Otto

Do As I Do sertifisert

Kursinnhold

Do As I Do Startkit 

1. Introduction in Do As I Do

- Do as I Do Foundation Training (M. Ojeda)

- Do as I Do Training protocol Phase 1 (C. Fugazza)

- Do as I Do Training protocol Phase 2 (C. Fugazza)

2. Do As I Do Follow up

- Teaching “Dunk shot” with Do as I Do (F. Higaki)

- Teaching to imitate two actions on one object (M. Ojeda)

 

3. Scientific studies on differences between Do as I Do and associative-based training methods (C. Fugazza)

 

4. Episodic memory (C. Fugazza)

Bonus:

- Puppy Training using a Social Learning Approach (Fumi Higaki)

- Live demonstration & feedback  (Fumi Higaki)

- Do AS I Do Q&A  (Claudia Fugazza)

Diplom:

Når du har fullført dette kurset vil du motta et diplom som du kan legge til CV-en din. (Kurset vil være tilgjengelig i 6 måneder)

Vil du bli med på praktisk trening sammen med oss? 

Dato: 14. - 15. januar 2023 

Kl. 11-15.00 begge dagene

Sted: Langbakken 20, Ås

 

Praktisk kurshelg med to instruktører 

Max 12 deltagere

 

Kr. 3.200,-​​

Jeg heter Line og har vært hundeinstruktør i over 20 år. Sammen med hundene mine har jeg de siste årene trent etter metoden Do As I Do (DAID), en metode som benytter seg av sosial læring.

 

Fordelen med å trene hunden med DAID er at hunden husker kommandoer lengre, innlæring av kjeder er enklere og hunden kan herme både meg og andre. For meg som jobber med skole- og terapihunder har dette blitt et viktig verktøy i arbeidshverdagen.

 

Dette kurset anbefaler jeg til alle som ønsker å lære mer om trening av hund og som ønsker nye utfordringer. Metoden vil gi deg en morsommere treningshverdag!

IMG_8143.JPG

Line Sandstedt, Utdanningsansvarlig i Dyrebar Omsorg

(Foto: Kari Anne Lier Hansen)

 EN METODE MANGE MULIGHETER

Det er gøy å kunne vise frem morsomme triks til vennene dine, i en familiebursdag eller ved en festlig anledning. I tillegg er dette en utrolig god mental trening for hunden din. En hund trenger både fysisk aktivitet, men også mentale utfordringer. 

Vi har fått tilbakemeldinger om at man opplever bedre relasjon til egen hund, at hunden også lærer seg å stole på andre og ikke minst blir man observant på å være  tydeligere i tegn og kommandoer.

 

Jobber du med barn og unge? 

For deg som jobber med barn og unge eller har lyst til det – da er dette et kurs for deg. DAID er et verktøy som kan brukes i  f. eks i skole og terapi. Det er lett å lære og gir deg større fleksibilitet i møtene med barn og unge.

"En av ungdommene jeg jobber med er en gutt som sliter med å delta i skolemiljøet. Vi har brukt denne imitasjonsmetoden "Do As I Do" en stund og jeg kan se mestringsfølelsen han opplever når han får hunden min for å etterligne ham. Han er nå mer tydelig i kommunikasjonen sin og han opplever også å kunne få oppmerksomhet på riktig måte. Etter kort tid er han nå tilbake i klasserommet med de andre elevene."

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan ta dette teorikurset? 

Kurset er for alle hundeeiere og alle hunder. Do As I Do metoden egner seg godt for både for familiehunder, konkurransehunder og for hunder som jobber i terapi, skole eller besøkshunder.

Trenger jeg noen forkunnskaper?

Det er en fordel om du har grunnleggende ferdigheter innen hundetrening, at du kan prinsippene for å lære hunden å sitte eller legge seg på verbal kommando. 

Er dette nyttig?

Dette er ikke bare for moro skyld, når hunden kjenner fremgangsmåten er dette en enkel måte å lære hunden kompliserte og morsomme øvelser på.

Forskning viser at sosial læring er:

Den mest effektive metoden for å lære hunden din å samhandle med gjenstander, som å åpne en dør, lukke en skuff, gå rundt en kjegle og hoppe på en stol. En veldig effektiv metode for å trene komplekse øvelser. Bra for å forbedre forholdet mellom hunden din og deg. Flott for å forbedre hundens hukommelse og hjelper hunden til å generalisere øvelsen og kommandoen.

Hvor finner jeg kurset? 


Kjøper du "Startkit i Do As I Do" vil du motta en velkomstmail fra Thinkific, vår læringsplattform

Den ber deg lage et passord, når du har gjort det, logg inn og du finner kurset i Dashboard. Senere er det bare å logge inn i kursplattformen, der vil du finne alle kurs du har kjøpt hos oss. Dette onlinekurset har du tilgang på i 6 mnd. 

Kan alle hunder lære dette?

 

Alle hunder kan lære dette. Å jobbe på denne måten er utrolig morsomt og interessant, og selvutviklet.

Angrerett

Alle praktiske kurs har bindende påmelding. Men vi gir 14 dagers angrerett når du kjøper onlinekurs på tross av at digitale produkter som leveres i sin helhet ikke egentlig har dette. Tiden for angrerett gjelder fra tidspunktet du får produktet. Hos Dyrebar Omsorg vil du få tilgang til kurset direkte etter kjøp og angreretten gjelder derfor fra kjøpstidspunktet. For at angreretten skal gjelde kan du ikke ha åpnet eller på noen måte ha begynt på kurset. Dersom du har åpnet kurset i Thinkific, vil du ikke lenger ha mulighet til å benytte deg av angreretten. Du må meddele oss om at du vil angre kjøpet ditt. Meldingen må klart og tydelig inneholde hvilket kjøp det dreier seg om og at du vil angre kjøpet.  Ta kontakt på kathrine@dyrebaromsorg.no

bottom of page