top of page
attention videocover.jpg

INSTRUKSJONS-KURS

Vi tilbyr onlinekurs med steg for steg innlæring av forskjellige nyttige adferder og treningsverktøy.

Alle med intruksjonsvideo

HUNDETRENING 

steg for steg intruksjonskurs

Disse kursene passer for alle uansett erfaring. Kursene er lagt opp slik at de med mer erfaring kan hoppe over de delene av kurset de kan fra før. Er du fersk hundeeier eller ny til en del treningsmetoder, vil du få en innføring i  treningsprinsippene hvert kurs benytter seg av. 

 

Vi vil at det skal være gøy å trene hund. Gjennom trening kan du bli bedre kjent med hunden din, styrke relasjonen, ha det gøy og samtidig få nyttige verktøy for et bedre samarbeid i hverdagen.

facebook logoer hund.png

Dette kurset lærer deg å trene inn en markør. En markør er enten en klikker, et kort ord eller en lyd.

En markør er et nyttig treningsverktøy, som forteller hunden når den har gjort noe riktig. En markør gjør at du kan være mer presis i treningen og det er lettere for hunden å forstå eksakt når den har gjort riktig.

marker videocover.jpg

Doggie Zen er omvendt lokking. Dette er et nyttig treningsverktøy i innlæring av atferder som krever varighet. Sitt og bli, holde en posisjon over tid mm. Det er også et nyttig verktøy for å styrke hundens konsentrasjon og impulskontroll. En øvelse som kan være nyttig i situasjoner hvor hunden trenger å roe seg ned og hente seg inn.

Doggiezen videocover.jpg

Lær hunden din å følge etter tommelen din. Dette er veldig nyttig når du vil plassere hunden på et bestemt sted. I trening av andre atferder er det et nyttig verktøy. Vil du ha det gøy på tur og vil lære hunden å hoppe på steiner, balansere på trær som er falt ned, kan du lede hunden med tommelen. Nyttig til det meste i hverdagen.

tommel videocover.jpg

Uten å være klar over det kan hunden ha skapt negative assosiasjoner til at vi tar den i halsbåndet, men heldigvis er det mulig å endre den assosiasjonen til en positiv. Denne innlæringen er også en fin innføring i hvordan man går frem for å endre en hunds følelser knyttet til en hendelse eller objekt i miljøet.

collar videocover1.jpg

Når vi drar hunden i halsbåndet eller dytter på den for å flytte seg, er det vanlig at hunder stritter imot. Dette er som en refleks, men det er mulig å endre. Det er veldig nyttig å enkelt og på en positiv måte kunne flytte hunden. Er du hos veterinæren, kan besøket bli mindre stressende, eller når du skal stelle hunden.

sensitivevideocover1.jpg

Denne atferden er veldig nyttig å kunne for de som ønsker å jobbe som besøkshund, skolehund eller terapihund. Denne øvelsen gjør at det er en positiv og forutsigbar situasjon for hunden i et møte med en bruker, men det er også en fin opplevelse for brukeren. Men det kan også være en fin øvelse å kunne, for hunder som trenger å kunne hilse rolig på folk.

headinlap videocover.jpg

Våre kurs er utviklet

med grunnlag i vår kompetanse på dyrs atferdsbiologi,

vår lange erfaring innen dyreassisterte intervensjoner og kunnskap innen folkehelsevitenskap og spesialpedagogikk. Noen av kursene våre er også i samarbeid med universitetet i Ås, NMBU.

Vi legger vekt på positive innlæringsmetoder, i tillegg til rammer og trygghet for dyr og mennesker.  Dyr skal trives med å være sosiale med oss mennesker for å trives med å jobbe med dyreassisterte intervensjoner. I forhold til sikkerhet og dyrevelferd har vi derfor krav om at alle dyr må egnethetstestes for å kunne jobbe med DAI.

Våre instruktører har stor kompetanse og lang erfaring på opplæring og veiledning av både to- og firbente!

Velkommen til et hyggelig og lærerikt kurs!

facebook logoer hund.png
merKurs

Denne atferden er veldig  viktig både i hverdagen og i jobb under intervensjoner. Hunden får en "pause-stasjon", det gir trygghet og er med på å skape rutine under intervensjonene. Men denne pause-stasjonen er også nyttig i hverdagen, på besøk hos venner, familie, på hundekurs, i miljøer der hunden trenger pauser til å observere og roe ned. Er med på å skape gode vaner for ro.

teppet videocover.jpg
bottom of page