Dyrebar Omsorg på God Morgen Norge!


Vi går inn i en spesiell vinter med avstand, hjemmekontor og sosial begrensning. Nå opplever flere høy grad av isolasjon og liten grad av nærhet og impulser. Dette påvirker oss!


Ønsker du å se innslaget, trykk her!


Onsdag 25. nov ble Dyrebar Omsorg invitert inn i studio sammen med Agnetesh og hennes hund Pippi for å belyse et viktig tema.


- Tidligere har institusjoner vært Dyrebar Omsorg sin største kundegruppe.

Vi ser nå et økende behov for besøksvenn med hund, også i private hjem, sier Markedssjef i Dyrebar Omsorg Kathrine D. von Tangen.

På God Morgen Norge med Agnete Huseby, Pippi og Kathrine fra Dyrebar Omsorg

Agnete fikk seg ny bestevenn

Agnete hadde lenge vurdert å få seg en hund, men det var ikke før i midten av pandemien at hun tok avgjørelsen. Nå er hun lykkelig over selskapet Pippi har gitt henne i en veldig spesiell tid. Men ikke alle har mulighet til å ha kjæledyr. Salg av kjæledyr har økt den siste tiden. Dette er gode, men også litt urovekkende nyheter påpeker Dyrebar Omsorg. Det er hyggelig at mange får et nytt familiemedlem som de kan støtte seg på i denne vanskelige tiden, men man må gjøre en nøye vurdering før man tar på seg ansvaret. En hund, for eksempel, er en 10-15 års forpliktelse. Den trenger like mye kjærlighet, tur og stell når hverdagen går tilbake til normal.


Men hva er det som egentlig skjer med oss når vi er sammen med dyr?

- Bare et nærvær av dyr gjør at vi blir mer avslappet. Forskning viser at vi får lavere blodtrykk, senket puls og utskiller hormonet oksytocin, også kjent som kjærlighets hormonet. Dette blir produsert i kroppen vår ved berøring. Det vil si at når du klapper eller koser et dyr får du mer oksytocin som gir en følelse av ro, trygghet og tilfredshet og det kan være med å redusere angst, sier Kathrine.


Hun legger til at besøksvenner med hund har blitt en viktig brikke for å dekke menneskers nærhets behov.


Dyrebar Omsorg utdanner og gir oppfølging til både mennesker og hunder slik at de er godt rustet for formålet sitt. Med riktig kompetanse og med et egnet dyr vil man kunne spre mye glede, åpne opp for tøffe samtaler og få en bedre effekt av besøket.


I dag er det mange som har sosiale hunder hjemme, som egner seg godt til å bli en besøksvenn. Er du en av dem?


- Vi får stadig inn rørende historier der folk allerede er på besøk eller går turer med folk i nabolaget sammen med hundene sine. Ved å ha litt mer kunnskap om hva man faktisk driver med vil man få langt større effekt av disse besøkene. Vi har nå utviklet kurset vårt til å bli et online teorikurs der man får en god teoretisk innføring. Om man skal bli et sertifisert team må man også igjennom et praktisk kurs der man går opp til en praktisk prøve og hunden blir egnethetsvurdert (for å sikre både dyrevelferd og sikkerhet), sier Kathrine.


Nå får du også 1.500kr i avslag på teorikurset som er ONLINE! Tilbudet varer ut hele desember og er også en flott gave å gi til alle med hund!


Oppfølging er også viktig!

Kathrine legger til at det også er viktig med god oppfølging av alle besøksvenner. Derfor har Dyrebar Omsorg utviklet en online plattform der man kan møte andre besøksvenner for å utveksle erfaringer.


- Å være besøksvenn kan bli noe ensomt selv om tiltaket handler om å besøke noen. Vi ønsker at du skal komme i kontakt med andre besøksvenner i Norge og at du skal få den veiledningen og oppfølgingen du trenger for å kunne utføre et effektivt og godt besøk. Det kan også oppstå uforutsette situasjoner, da er det ekstra fint å kunne snakke med andre som har bred kompetanse og lang erfaringer, Kathrine.


Alle sertifiserte besøksvenner kan bli med!

Når du har gått besøksvennkurset hos Dyrebar Omsorg er du kvalifisert til å bli en del av deres community “Dyrebar Lisens”. Her får du tilgang på et nettsted der du kommer i kontakt med andre besøksvenner, terapi- og skolehunder, engasjere deg i diskusjoner og oppdatere deg faglig igjennom kurs og artikler. I tillegg får du tilgang på alle verktøy du trenger for å skrive gode rapporter og analyser, markedsmateriell og du kan benytte deg av Dyrebar Omsorg sin logo på uniformer. Du får tildelt ditt eget lisens nummer som et kvalitetsstempel på din kompetanse.BLI BESØKSVENN I DAG! KONTAKT

Adresse:

Ekebyveien 2, 1570 Dilling, Norge

E-post: post@dyrebaromsorg.no

Telefon: 95 42 51 34

 RESSURSER

> Hjem

> Om oss

> Kontakt oss

> Community

  • Instagram
  • Vimeo Social Ikon
  • Svart YouTube Ikon
  • Svart Facebook Ikon
  • Svart Linkedin Ikon

© 2018 Dyrebar Omsorg