top of page
tERAPI banner N2.jpg

Terapihund konferansen

2 - 6. MAI
kl. 16.00-17.00 hver dag

Online konferanse over 5 dager med foredrag, intervju og spennende temaer.

 

Alle deltagere får tilsendt opptak av konferansen i etterkant. 

Hvordan jobber hundene?

Få et innblikk i hva en skolehund, terapihund og besøkshund er og hvordan de jobber. 

Bli kjent med forskjellige personer og hunder som jobber på ulike arenaer og institusjoner innen dyreassisterte intervensjoner.

kr. 350,- for alle dager 

Se opptaket nå

5 online dager 

 

mandag til fredag 

kl. 16.00-17.00

 

For de som har mulighet tilbyr vi gratis seminar

søndag 8. mai

i Ås kl. 11-15.00

Hund i skolen

8. MAI
kl. 11.00-15.00

Seminar i Ås

Dyrebar Omsorg har gleden av å invitere alle som er nysgjerrige på og som gjerne vil vite mer om implementering av hund i skolen til et gratis seminar.

Max 50 deltagere

 

Våre foredragsholdere har jobbet med hund på barneskole, ungdomsskole, spesialskole og på alternativ opplæringsarena.

 

Vil du bli med på denne dagen må du melde deg på her:

Terapihndknf
Besøkshund
Terapihund Konferansen 2022 
Online konferanse - for alle som ønsker å lære mer om terapihunder, hvordan de jobber og hvordan man utdanner seg

Mandag 2. mai til fredag 6. mai - Alle dager kl. 16-17.00 

Dyrebar Omsorg startet opp med Besøkshund Konferansen i 2021 med over 500 påmeldte. Vi gjentar suksessen i år, men endrer navnet til Terapihund Konferansen i 2022.

Få tilgang på hele konferansen online samt tilsendt opptak av hele konferansen. 

 

Pris  kr. 350,- 

Bli med på Terapihund Konferansen 2022!

Lurer du på hva en terapihund egentlig er og hvordan du  kan bli det?

Da bør du lese videre!

 

Terapihunder blir ofte benyttet som et samlebegrep for besøkshunder, skolehunder og terapihunder. Hva er egentlig forskjellen på disse og hvordan jobber de?  

 

Hunder har blitt en viktig brikke for å dekke menneskers behov for fysisk nærhet i dagens samfunn. De utfører besøk på eldrehjem,  de er miljøskapere på vanlige arbeidsplasser, de jobber på barnevernsinstitusjoner, SFO, barnehager, innen rehabilitering, fengsler,i rusomsorg, tur-grupper og mange mange fler steder. 

Hvorfor implementeres hund i helsefremmende arbeid? 

Forskning viser at hunder kan spre glede, åpne opp for tøffe samtaler og redusere stress. 

 

 

Er hunden din sosial, trygg og nysgjerrig?

Slike hunder egner seg godt for å bli terapihunder.

Ved å ha mer kunnskap om hva det innebærer samt riktig kurs og utdanning vil du lære hvordan du kan implementere hunden din som kollega. 

Dyrebar Omsorg er en av Norges største aktører og har sertifisert hundrevis av terapihunder, skolehunder og besøkshunder. 

 

Under konferansen i år skal vi bli kjent med flere av de som jobber daglig med hundene sine og vi håper vi kan inspirere deg til å ta steget videre – å utdanne deg og hunden din.

 

Du lurer kanskje på hvilken utdanning og kompetanse du og hunden din trenger? Hva er egentlig forskjellen mellom en besøkshund, skolehund og terapihund? Det er mange spørsmål knyttet til temaet dyreassisterte aktiviteter med hund, og denne konferansen vil nettopp svare på disse spørsmålene, samt mange flere!

 

Hver dag vil gi deg praktisk treningstips, belyse viktige temaer samt bli kjent med mennesker og hunder som ønsker å dele sine erfaringer med deg! 

 

Du kan selv velge om du vil delta alle dager eller bare bli med på en av dem.

Du vil få tilsendt opptak av konferansen i etterkant. 

Mandag

Hund i barnevern

Dagens gjest er Ayesha Jeanette Løvlimo. Hun har 10 års erfaring fra institusjon, rus, atferd og psykiatri. Vi skal snakke om terapihunder og besøkshunder som jobber innen barnevern og om risikohåndtering rundt bruk av hund i tjeneste.

Tirsdag

Hund i skolen

Dagens gjest er Anne Vibeke Nesset og Ann-Cathrin Løvsatd. Få er innblikk i hvordan skolehunder jobber i Norge. Vi skal også snakke mer om hundens signaler og hvordan vi kan tolke dem bedre.

Onsdag

Hund i barnehage

Dagens gjest er Kristin Halvorsen som jobber i Bilitt barnehage der de har tre besøkshunder som kollegaer. Thomas Thorvaldsen kommer også til å snakke om god kommunikasjon, hvordan kommunisere mer besvisst og hva er viktig når vi skal skape god kontakt med andre.

Torsdag

Hund og rusomsorg

Dagens gjest er Nina Urnes, utdannet vernepleier og osteopat, som jobber i team med hunden sin på Tyrili avrusning og på klinikk for alle, Thomas Thorvaldsen snakker om mindfulness, stress og følelsesregulering. Hvordan kan mindfulness hjelpe oss til å skape god kontakt med både mennesker og dyr.

Fredag

Hund og rehabilitering

Dagens gjest er Bitte Schou, utdannet sykepleier med videreutdanning innen psykosolialt arbeid med barn og unge. Hun har brukt hund i terapi de siste 8 årene some en del av den tverrfaglige tilnærmingen i rehabilitering. Vi skal også snakke mer om hundens helse og hvorfor dette er så viktig.

Søndag

Gratis Seminar

Hund i skolen

Oppmøte i Ås
Max 50 deltagere

Panelet består av;

4.jpeg

Thomas Thorvaldsen har holdt kurs og foredrag om kommunikasjon og mindfulness i over ti år. Han driver firmaet Klar Kommunikasjon og har mange års erfaring som coach og terapeut. Han har også jobbet med hunder siden han var 17 år, har startet Din Hundeskole og er faglig ansvarlig for Din Hundeskoles instruktørutdannelse.

Bitte Schou.jpg

Bitte Schou er sykepleier med videreutdanning innen psykososialt arbeid med barn og unge. Hun har jobbet 11 år med rehabilitering av barn og unge med sammensatte utfordringer. Bitte har brukt hund i terapi de siste 8 årene som en del av den tverrfaglige tilnærmingen i rehabilitering.

Nina urnes.jpg

Nina Urnes  er utdannet vernepleier og osteopat. Sammen med hennes 3 år gamle hund, Frenchie, jobber de begge på Tyrili avrusning og noen ganger er Frenchie med Nina på klinikk for alle. I tillegg har de erfaring med å ta oppdrag igjennom Dyrebar Omsorg der de besøker universiteter, høyskoler og i barnevernsinstutisjoner. 

Kristin, Brinco og Pocahontas.JPG

Kristin Halvorsen er barne og ungdomsarbeider, og har jobbet i Bilitt barnehage i Drøbak i 22 år. I 2020 utdannet hun sine to hunder, Pocahontas og Bricco, og har siden jobbet med hundene ukentlig i barnehagen. Totalt har Bilitt barnehage 3 sertifiserte hunder i arbeid. 

Ayesha.png

Ayesha Jeanette Løvlimo er utdannet barnevernspedagog med videreutdanning i psykisk helsearbeid og dyreassisterte intervensjoner. Hun har 10 års erfaring fra institusjon, rus, atferd og psykiatri. I dag jobber hund med DAI innen avlastningshjem, beredskapshjem samtidig som hun er prosjektleder på folkehøyskole og institusjon med DAI.

275300388_101497769167601_7957490554518330156_n.jpg

Anne Vibeke Nesset er utdannet førskolelærer, med videreutdanning rettet inn mot skole. Anne Vibeke jobber som lærer i barneskolen, og har 20% av stillingen sin i lag med sin 4 år gamle portugisiske vannhund Aiko. Hun har utdanning fra NMBU innen DAI hund. Hun jobber for å etablere et større miljø for terapihunder i Ålesund. 

Hilde_edited.png

Hilde Falch Moltzau er daglig leder i Dyrebar Omsorg. Hilde har lang erfaring med organisatorisk drift, salg og ledelse. Hun har høyere utdannelse innen administrasjon og prosjektledelse. Hennes oppgave i Dyrebar Omsorg er daglig drift, salg og prosjektledelse av nasjonale og internasjonale prosjekter.

91996342_10156678751992245_2330113014704898048_n-1.jpg

Ann-Cathrin Lindland Løvstad er allmennlærer og spesial pedagog ved Konnerud skole/Drammenskolen. Hun har 25 års erfaring fra grunnskolen og deltok i Lesehundprosjektet i 2017 sammen med Skolehunden Echo. Dette prosjektet åpnet implementering av DAI med hund ved skolen. Hun har i dag to sertifiserte skole og terapihunder, storpudlene Echo og Pippi.

Skolehundknf
w_DSC0303-1.jpg
Hund i skolen 
Gratis seminar om hunder i skoleverket
08. MAI kl. 11 - 15.00
Sted: Ås Rådhus (Skoleveien 1, 1430 Ås)

 

Dyrebar Omsorg har gleden av å invitere alle som er nysgjerrige på og som gjerne vil vite mer om implementering av hund i skolen til et gratis seminar.

Dyreassistert pedagogikk  virker!

I utfordrende situasjoner bidrar dyrene til trygghet og støtte og de har en beroligende effekt. Dette gjør det lettere for barnet å utfordre seg og få de små og gode øyeblikkene. 

 

– Elevene som leser for hunden, interesserer seg sterkere for innholdet og fortellingen i bøkene og gjenvinner progresjon i leseopplæringen. Dette har også sammenheng med den pedagogiske metoden som benyttes, det vil si at hundefører i disse tilfellene har en tilbaketrukket rolle og ikke opptrer som «lærer» i tradisjonell forstand, sier skoleforskeren Andreas Reier Jensen. Å lese til en hund som ikke har forventninger til prestasjon gjør at eleven slapper mer av og fokuserer mer på å formidle til hunden.

 

Gjennom trening og lek med dyrene er eleven aktiv i læresituasjonen. 

Dette gir de økt faglig kompetanse i ulike fag og det jobbes på forskjellige måter som for eksempel apportering av bokstaver, leseløype og rebusløype med hund. Læring blir lek og det å være fysisk aktiv samt gjøre aktivitet sammen med hunden øker motivasjon og konsentrasjon i situasjonen.

– Voksne pleier å rette på meg når jeg leser, og det blir så stressende. Når jeg leser for Echo, får jeg mer ro inni meg. Han liker meg som jeg er, han bryr seg ikke om jeg skulle lese feil. Det er deilig, mener Linnea.

 

Lær mer om hvordan skolehundene jobber.

Bli med på seminar i Ås 8. mai kl 11-15.00.  

Våre foredragsholdere er:

Maud1.jpg

Maud Kristine Heier

jobber som spesialpedagog ved Midtbygda skole, hun jobber til daglig i småskolen sammen med skolehunden Valborg.

unnamed.jpg

Mona Herjuaune

som jobber som konsulent på Haugjordet ungdomsskole, der jobber hun sammen med sine to rottweilere, Saga og Tingeling.

noen1.jpg

Ingrid Hesjadalen

er musikklærer for Nordre Aker skole, hun har brukt hundene sine i musikkundervisning og er primus motor for implementering av hunde-assistert undervisning ved Nordre Aker skole.

line.jpg

Line Sandstedt

er utdanningsansvarlig ved Dyrebar Omsorg og har i flere år drevet Dyrebar Skoledag som var en alternativ opplæringsarena for skolene på Ås.

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på: hilde@dyrebarosmorg.no

bottom of page