top of page

Dyrebare Tjenestehunder
- grunnferdigheter 2

Praktisk kveldskurs

En kursrekke på 4 kvelder.

Temaene disse kurskveldene er viktige ferdigheter for alle hunder som skal jobbe som besøkshund, terapihund eller skolehund.

Kurset gir deg og hunden din en større verktøykasse fylt med ny kunnskap og selvtillitt når du skal ut i arbeid. I tillegg vil dere få kursbevis du kan bruke i CV.
 

Forkunnskaper: kurset Dyrebare Tjenstehunder - grunnferdigheter 1 eller Besøkshundkurs - Dyrebar Tjenestehund

Alder på hund: alle

Antallsbegrensning: 6 stk

Sted: Langbakken 20, 1430 ÅsKr 550,- pr kveld

kr 1800,- pakkepris spar 400kr
 

Åpent for alle som ønsker å jobbe med

besøk-, terapi- eller skolehund.

Et fint kurs også for de som er mer viderekomne.

 

  (Bindende påmelding)  

Dyrebare tjenestehunder

- grunnferdigheter 1

Forkurset til grunnferdigheter 2

Terapihundkurs grunnferdigheter

20. februar - Utsolgt

Den viktige starten

Om Kurset: På dette kurset lærer du hvordan du kan lage gode rutiner for deg og hunden din. Rutiner er hensiktsmessige å ha når vi skal jobbe med tjenestehunder. Gode rutiner er alfa og omega for å lykkes i jobb, og denne kvelden vil vi ha fokus på å finne rutiner og øve på rutiner som passer hver enkelt team. Øvelser vi vil se spesielt på er: Forberedelser Gå fint inn i et rom Ligge på teppet Hilse Ta godbiter pent Dette er viktig fordi: Rutiner er forutsigbart og trygt både for hunden din, deg og klientene når dere jobber. Hva lærer du: Det er viktig å finne frem til rutiner som passer for akkurat din hund og deg. Du får hjelp til å finne frem til, og ta gode valg slik at dere kan lykkes på jobb. Fordeler for hunden: Hunden får mange muligheter til å trene på ferdigheter som er viktig for den. For at rutiner skal «sitte» og være funksjonelle er det essensielt og får trent på disse i ulike situasjoner og sammenhenger. På denne kvelden vil hunden få mange muligheter til å øve seg på rutinene.

12. mars - Utsolgt

Triks og morsomme aktiviteter

Om kurset: På dette kurset vil det være fokus på morsomme triks og øvelser. Dette er viktig fordi: Mange ganger er økt motivasjon, tilstedeværelse og engasjement noe våre oppdragsgivere ønsker at vi skal bidra med. På dette kurset handler det om å lære inn øvelser og triks som er hensiktsmessige i samhandling med klientene. I tillegg er det alltid morsomt både i hverdag og til fest å ha et partytriks på lager! Hva lærer du: Du vil få hjelp til å finne triks eller øvelser som kan passe til hunden din og deg. Du vil også få inspirasjon og nye ideer til hvordan du kan tilrettelegge for morsom og kreativ aktivitet med hund og klienter. Fordeler for hunden: Hunder som skal jobbe innen dyreassisterte tiltak trenger å kjenne glede og mestring i samvær med mennesker. Morsomme triks og øvelser er en fin måte å lære seg positiv samhandling med mennesker. På dette kurset vil hunden også få anledning til å få positive opplevelser med ulike figuranter.

16. april - Utsolgt

HMS - i dyreassisterte intervensjoner

Om kurset: I dette kurset vil vi ha fokus på HMS for Dyrebare Tjenestehunder. Det er viktig å være klar over hvilke risikofaktorer som finnes når vi skal jobbe innen dette fagfeltet og hvordan du og hunden kan håndtere dette. Dette er viktig fordi: Om du skal kunne ha fokus på hundens og klientens velferd i samhandlingen må du ha kunnskap om hvilke risikofaktorer som finnes og hvordan du kan ta hensyn til disse. Hva lærer du: Du lærer å tilrettelegge tiltak på en slik måte at både hund og klient har det bra og ikke kommer til skade. Du lærer hvordan du kan trene hunden din slik at risikoen for skalder og belastninger minimeres. Fordeler for hunden: Hunden som kan stole på at hundefører tar ansvar og er forutseende i tiltaket, vil være tryggere og vil kunne gi mer av seg selv i samhandling med klientene. I tillegg et det å kunne holde seg frisk og unngå skader viktig om de skal kunne ha en langt og positivt arbeidskarriere.

18. juni - Utsolgt

Nærhet til klientene

Om kurset: Når vi jobber innen dyreassisterte tiltak er hundens evne til å gi emosjonell støtte og nærhet viktig for mange av klientene. På dette kurset vil nærhet til klientene være i fokus og hunden din vil få anledning til å trene på dette både i ro og under aktivitet. I tillegg vil vi ha fokus på både hundens og klientens følelser, språk og behov. Dette er viktig fordi: For mange hunder er dette med nærhet til fremmede mennesker ikke helt naturlig, derfor har de behov for å lære seg dette i trygge omgivelser før de tas med på jobb. Det er også viktig at du kan lese hundens følelser i nære interaksjoner med klientene og at du er god på å veilede klientene dine slik at de kan føle nærhet og mestring uten at det går på bekostning av velferden til hunden. Hva lærer du: På dette kurset vil du få hjelp og tips til hvordan du kan bli bedre på å lese hundens følelser og hvordan du kan tilrettelegge for positiv nærhet for både hund og klient. Fordeler for hunden: Hunden din vil få mulighet for å trene i på nærhet med ulike mennesker og i ulike situasjoner. Hunden vil gjennom treningen få positive følelser i tett samhandling med ulike typer menneske og den vil også lære at du som hundefører tar vare på den og lytter til det den prøver å kommunisere.

Pris

550,- pr kurs

Utsolgt

Pris

1800,- pakke 4 kurs

(Spar 400,-)

Utsolgt

Kursholder

Grete Moene

Grete er opprinnelig utdannet dansepedagog i England og markedsøkonom. Grete er hundeinstruktør og har videreutdanningskurs innen atferd og i dyreassisterte intervensjoner fra NMBU. Hun har en lett og ledig tone og kursene hennes er alltid livlige og fulle av latter. Grete er blid, engasjert og brenner ikke bare for hunder, men også for deg som eier.

 

grete moene

Praktisk kurs for
skolehund, terapihund og besøkshund

Praktiske øvelser er viktige verktøy i jobb med tjenestehund. Du blir fleksibel og du får flere muligheter til å gjøre målrettede aktiviteter med en bruker. Aktiviteter er med på å løse opp spenning, engsasjere og motivere og er bra for humøret. Kunne veksle mellom aktivitet og ro er gode egenskaper for et sertifisert team

Praktisk kurs for terapihunder
Besøkshundkurs

Etter kurset får du 20% på vårt onlinekurs for Dyrebare Tjenestehunder (besøkshund). Dette kurset anbefales for alle som ønsker å jobbe innen besøk, terapi eller skole med hunden sin.
 

DAI kurs  påbygging diplom

Kursdiplom til CV

Som utdannet og sertifisert team er det viktig og ha en oppdatert CV relevant for arbeid innen dyreassisterte tiltak. Praktiske ferdigheter er viktig for kvaliteten på tiltak du tilbyr.
 

Pris

550,- pr kurs

Utsolgt

Pris

1800,- pakke 4 kurs

(Spar 400,-)

Utsolgt

Venteliste

Dyrebare Tjenestehunder - grunnferdigheter 2

tema kveld

Velg et eller flere tema

Takk! Du får en epost når dato for neste kurs er bestemt.

Dai samling
DAI samling
Dai samling
bottom of page