top of page

Hør episoden med Pia og psyken om hesteterapi

Hva er egentlig hesteterapi, og på hvilken måte hjelper det folk? Det har Pia Pedersen gransket i denne episoden av Pia og psyken

Sjekk den ut her:


EPISODE 241: – Vi ønsker ikke å gjøre det til noe magisk, for selv om det føles ut som det skjer magiske ting, gjør det ikke det.

Christina Thorpe og Solveig Godtlund driver hesteterapi ved Stallen Gaustad– en liten poliklinikk under Avdeling rus- og avhengighetsbehandling ved Oslo universitetssykehus. De to har ulik bakgrunn innenfor helsefag, men er begge videreutdannet i hesteassistert terapi.


I denne episoden av Pia og psyken besøker programleder Pia Pedersen poliklinikken, hvor hun selv får teste ut hvordan hesteterapi fungerer.

– Vi tenker at hestene, i kraft av at de er flokkdyr og byttedyr, er de veldig sensitive, og de reagerer veldig på omgivelsene sine og det vi kommer med, sier Thorpe.
– Avvisning går veldig ofte igjen. Det er veldig mange som kommer hit som har opplevd å bli avvist. Hvis man kjenner seg redd eller usikker eller lei seg når man oppsøker hestene, så ser vi at når man anerkjenner disse følelsene, kommer ofte hestene. Da stemmer innsiden og utsiden, fortsetter Godtlund.

Hør Christina Thorpe og Solveig Godtlund i samtale med programleder Pia Pedersen, i denne radioreportasjen fra Stallen Gaustad.Pia og psyken er produsert av Tid og Lyst AS, med støtte fra Stiftelsen Kaare Berg. 

Christine fra Dyrebar Omsorg var også på besøk hos Pia og psyken.Omgang med dyr gjør gode ting med psyken vår, og man ser gode resultater med bruk av dyr for mennesker som sliter psykisk. Dyret dømmer ikke, og det vil respondere ærlig på de signalene du sender ut, noe som bidrar til selvinnsikt. Vår gjest har doktorgrad i folkehelsevitenskap, og har vært instruktør for dyreassisterte intervensjoner i en årrekke.

コメント


bottom of page