top of page

Hva mener vi om økt salg av kjæledyr på grunn av koronakrisen

Salget av kjæledyr har økt under koronakrisen. Grunnen til dette er nok at folk er ensomme og har mer tid enn de vanligvis har. Spørsmålet er hvor bra dette er for dyrene? Dyrebar Omsorg ble intervjuet av Helsekontrollen på Tv2. Link til hele reportasjen finner du under.


«Norges zoohandleres bransjeforening sier at omtrent halvparten av medlemsbutikkene har solgt flere kjæledyr under koronakrisen.»

Både i Norge og i resten av verden har salget av kjæledyr økt de siste ukene. Ifølge Norges zoohandleres bransjeforening har omtrent halvparten av deres medlemsbutikker solgt flere dyr enn de vanligvis gjør, og New York er snart tomt for kjæledyr å adoptere melder Bloomberg.«Å skaffe dyr krever mye ansvar og det er viktig å tenke gjennom hva som skjer med dyret når verden starer opp igjen»

Dyr krever mye ansvar og man må klare å ivareta dyrets behov også etter at koronakrisen er over. Hvis man ikke har tid til å ta vare på dyret når vi går tilbake til en normal hverdag, er dette kanskje ikke rett tidspunkt å gå til anskaffelse av dyr. Dyr har egenverdi ifølge norsk lov, og det er viktig at dyrevelferden opprettholdes etter krisen også.
Hvorfor er dyr bra for oss?

– Når man ikke kan være så mye med mennesker som før blir dyrene ekstra viktig for oss. De gir oss kjærlighet, trygghet, og sosial interaksjon.


Bedre søvn og et lavere stressnivå

Det er vitenskapelig bevist at kjæledyr, som for eksempel hund, kan bidra til bedre mental og fysisk helse hos mennesker. Blant annet skiller vi ut hormonet oxytocin når vi klapper pelsen til kjæledyr, og de daglige turene med f.eks hund kan senke risikoen for hjertesykdommer og gjøre deg sprekere. Dermed kan det være svært positivt med kjæledyr, spesielt når hverdagen er annerledes enn det vi er vant med. Men anskaffelsen må være nøye gjennomtenkt og alle i familien må være enige.

Comments


bottom of page