top of page

Terapihund-Camp i Polen, trening og erfaringsutveksling på tvers av grenser!


DaTi Camp 2024

I sommer har flere som arbeider med DaTi, samt studenter og instruktører innen feltet møtt hverandre på en felles Terapihund-Camp i Polen!


Dyrebar Omsorg har i flere år vært med på å arrangere den internasjonale DaTi-Campen, som fokuserer på hundetrening, utdanning og erfaringsutveksling av både nye og mer erfarne team fra hele verden.

Campen er en viktig arena for erfaringsutveksling mellom nasjoner, og bidrar til å skape en felles forståelse av fagfeltet, dyrevelferd samt internasjonale standarder og krav til sertifisering av team. Gjennom disse treningsleirene har vi samlet nøkkelaktører innen fagfeltet til et uvurderlig internasjonalt samarbeid og et fagmiljø i stadig vekst. Slik kan vi samle kunnskap fra ledende aktører og være med på å forme utviklingen av arbeid innen dyreassisterte tiltak (DaTi).DaTi Camp 2024

Primus motor for campen er Magda Nawarecka-Piątek, hun driver Stowarzyszenie Zwierzęta Ludziom (Animals for People) i Polen. Dyrebar Omsorg har samarbeidet med denne organisasjonen i en årrekke. Dyrebar Omsorg var representert med Line Sandstedt (utdanningsansvarlig). Det var 5 instruktører fra 3 ulike land, 3 fra Polen, en fra Island og en fra Norge. I alt var det samlet mennesker og hunder fra 9 ulike land. Landene som var representert var; Belgia, Island, Litauen, Norge, Polen, Slovakia, Tsjekkia, Ukraina og USA.


På DaTi-campen fikk deltakerne et solid innblikk i trening av hunder til arbeid innen dyreassisterte tiltak - DaTi. Hver dag startet med tre timer praktisk trening i små grupper, hvor deltakerne kunne perfeksjonere ferdighetene sine under veiledning av erfarne instruktører.


DaTi Camp 2024

I tillegg til hundetrening var dagene fulle med program. De av deltakerne som ville egnethetsvurdere hundene sine fikk det. Det ble arrangert PADA, både for hunder over 2 år og for-test for hunder over 6 mnd.


På ettermiddagene ble det arrangert workshops.

Gjennom uka fikk deltakerne mer kunnskap om disse temaene:

  • Læringsteori og praktisk problemløsing

  • Hundens helse: forebyggende tiltak

  • Dog fitness: fysisk og mental trivsel hos hunden

  • Getting in sync: Viktige kvadranter og intimsoner for menneske-hund-team

  • Hvordan jobbe med hund i ergoterapi

  • Live demonstrasjoner med erfarne teamDaTi Camp 2024

Noe av det viktigste på disse campene er nettverksbygging og utveksling av erfaringer. De fleste deltakerne bor på hotellet, slik at alle måltider og fritid blir utnyttet til nettverksbygging og til å skape nye vennskap.


Vi arrangerer alltid en interkulturell middag der deltakerne får smake på mat- og drikkespesialiteter fra deltakende nasjoner. I år ble det servert retter som tørrfisk og brennevin fra Island, bestemorost og lefser fra Norge, belgisk sjokolade og ukrainsk te.


Middagen skaper et flott første møte og treningsleiren kan starte med latter, glede og spennende samtaler, som skaper sterke bånd mellom deltakerne fra de ulike landene.


DaTi-campen er et sted for læring, vekst og varige vennskap.DaTi Camp 2024

DaTi Camp 2024

DaTi Camp 2024

Her er erfaringene fra noen av deltakerne på campen:

Tine Arets, fra flamsktalende Belgia. Hun var der med sine Berner Sennenhunder. Hun deltok på treninger og holdt også to workshops.

Tine fokuserer mye på bruken av hundens vekt i arbeid med brukere og hvordan det skaper en følelse av trygghet og ro.

I workshoppene fokuserte hun på hvordan man gir hunden valgfrihet i tiltakene. Frivillighet og glede i tiltaket fra hundens side er viktig og da er det også viktig å kunne observere om hunden trives.


Joanna Markiewicz fra Polen uttrykte glede over både intens trening og verdifullt samvær med folk som deler en felles visjon innen terapihundtrening.

Hun var spesielt glad for å få internasjonal sertifisering for sin hund under oppholdet og kalte opplevelsen fra campen en vakker drøm som viste seg å være en vakker virkelighet!

Slett ikke dårlig skussmål og i tråd med intensjonen for disse treningsleirene.


Fra Island er det vanskelig å delta med egne hunder, på grunn av regelverk for tilbakeførsel av dyr som har vært i utlandet. Men det stopper ikke islendingene fra hverken å delta på Terapihund-Camp eller å være en aktiv del i det internasjonale DaTi-miljøet. Gunnhildur Jakobsdóttir er et godt eksempel på dette! Hun har lang erfaring med å jobbe innen dette fagfeltet og er nå også sertifisert instruktør gjennom ICofA.DaTi Camp 2024

DaTi Camp 2024

DaTi Camp 2024

Dyrebar omsorg er stolte og ydmyke over å kunne bidra til utviklingen av dette fagfeltet både nasjonalt og internasjonalt. Vi har valgt å bruke ressurser og engasjement på denne campen fordi det gir flere viktige fordeler for alle som jobber eller som ønsker å jobbe innenfor dette fagfeltet.


Lær av de beste: Det er lurt å dra nytte av å lære fra erfarne instruktører fra forskjellige land. Deres kunnskap og ekspertise innen DaTi gir verdifulle innsikter og forbedrer deltakernes ferdigheter.

Del egne erfaringer: Alle erfaringer og perspektiver innen DaTi bør deles med andre. Dette gir en unik mulighet for gjensidig læring og utvikling.

Bygg relasjoner: Å møte og bygge relasjoner med mennesker som deler samme lidenskap for DaTi vil styrke nettverk både personlig og profesjonelt. Dette globale nettverket kan åpne for nye samarbeidsmuligheter og prosjekter.

Hold deg oppdatert: Campen gir en sjanse til å holde seg oppdatert på de nyeste trendene og utviklingen innen DaTi på et globalt nivå, noe som er essensielt for å forbli relevant og effektiv i feltet.

Felles forståelse: En felles forståelse innen fagfeltet når det kommer til utførelse, trening av hund og velferd for både to- og firbente er en viktig faktor i internasjonalt samarbeid.

Få inspirasjon: Å være omgitt av likesinnede og dyktige fagfolk vil inspirere til å utvikle nye ideer og metoder, noe som kan gi positivt utslag for alle involverte i fagfeltet.

Nettverksbygging og erfaringsutveksling: DaTi-campen gir derfor en rekke fordeler som vil styrke deg både personlig og profesjonelt. Ved å delta kan du bli mer profesjonell, bidra til å fremme feltet på en global skala og skape varige vennskap og profesjonelle relasjoner.DaTi Camp 2024

Neste år blir det ny treningsleir i Polen.


Det skjer i august 2025

og her vil du få en fin anledning til å delta med eller uten egen hund!


Link til FB gruppe - åpen for alle: https://fb.me/e/8nlzMk8JZ
Campen er åpen for alle med og uten erfaring,

for sertifiserte team og de som ikke er sertifiserte, du kan til og med være med og ha stort utbytte av å delta uten hund. Campen er en fantastisk introduksjon til arbeid innen hundeassisterte tiltak og en unik mulighet for videreutvikling for de som allerede jobber innen DaTi.Det blir hundetrening i internasjonale grupper, det blir workshops og nettverksaktiviteter, mulighet for å ta internasjonal sertifisering og selvsagt masse sosiale aktiviteter og tid til avslapning.


For de som reiser uten egen hund blir det også masse å lære ved å observere og delta i gruppetrening, nettverksbygging og å suge til seg kunnskap fra deltagere og instruktører fra flere land.


Registreringen til denne inspirerende campen 2025 er allerede åpnet.Da sees vi i Polen neste år, ikke sant?

👇
Comments


bottom of page