top of page

Å klemme en ku?

Beroligende atmosfære Å klemme en ku skal ifølge nederlendere, sveitsere og amerikanere som holder på med dette, gi voldsomme helsegevinster, skriver Dagsavisen i en artikkel som ble publisert onsdag, med referanser til BBC.

Deltakeren lener seg tett inntil kua, i opp mot to til tre timer. Kuas kroppsvarme, lave puls og størrelse gjør ifølge kuklemmingsentusiaster at det hele blir en utrolig beroligende atmosfære.


Kuklemming Helene Rossholt som er reporter ved Nrk radio Østlandssendingen, tok turen innom Senter for husdyrforsøk ved NMBU for å snakke med forsker ved Folkehelsevitenskap NMBU Ingeborg Pedersen om kuklemming, og for å klemme en ku.

Her kan du høre intervjuet. (Trykk på knappen «Tidspunkter» til høyre for den blå knappen «Programinformasjon». Scroll ned til 02:06:19 Hvorfor hjelper det å klappe en ku? Bare trykk på bokstavene så kommer intervjuet. Under veis på scrollingen nedover er det flere småinnslag med kuklemming).


Forsker ved Folkehelsevitenskap – NMBU, Ingeborg Pedersen (t.v.), forteller til reporter Helene Rossholt (t.h.) ved Nrk Radio Østlandssendingen, hvordan bl.a. kuterapi har innvirkning på oss mennesker.Forsker ved Folkehelsevitenskap – NMBU, Ingeborg Pedersen (t.v.), forteller til reporter Helene Rossholt (t.h.) ved Nrk Radio Østlandssendingen, hvordan bl.a. kuterapi har innvirkning på oss mennesker.
Comments


bottom of page