top of page

Hvordan "hand target" kan hjelpe engstelige eller reaktive hunder

"Hand target" handler om å lære hunden din å berøre håndflaten din med nesen når håndflaten presenteres og du gir et verbal signal. Denne øvelsen en først og fremst en god øvelse å bruke innen DAI, den kan være verdifull i hverdagen samt for engstelige eller reaktive hunder.


Det finnes uendelige mange triks du kan lære hunden din med "hand target". Du kan f.eks bruke øvelsen til å føre hunden mellom beina (slalåm). Du kan også bruke den til å perfeksjonere innkalling og hilse høflig på en fremmede, dvs. de presenterer hånden sin og hunden din berører den for å si hei, i motsetning til å hoppe opp på dem.


Ved å videreutvikle "hand target" til et målobjekt, ved f.eks å klistre en post-it lapp i håndflaten, kan du også lære hunden triks som å skru av og på en lysbryter eller lukke en skuff. Innen hundesport kan den brukes for avstandsarbeid der du kan plassere hunden din vekk fra deg ved å sende den til et mål.


Innen dyreassisterte intervensjoner er øvelsen genial å bruke spesielt ved første kontakt med bruker, en til en eller i grupper. Ved å benytte seg av "hand target" metoden vil man raskt kunne oppnå kontakt med hunden, spesielt i grupper vil hunden kunne klare å fokusere på en av gangen. Dette gjør det også gøy og ukomplisert for hunden.


"Hand target" er også en fin måte å bidra til å forhindre og løse atferdsproblemer siden det gir deg en rolig og enkel måte å omdirigere hunden din bort ved å berøre håndflaten din.


Hvordan kan "hand target" hjelpe engstelige eller reaktive hunder?

En engstelig hund kan krype ved synet av en fremmed og en reaktiv hund kan bjeffe ukontrollert mot en annen hund. Men hva om de ikke så den fremmede eller hunden i utgangspunktet? Ved å bruke "hand target" kan du omdirigere hundens oppmerksomhet til noe mindre opprørende. Akkurat som "Se meg"-signalet, lar "hand target" deg kontrollere hvor hunden din ser og derfor hva den reagerer på. Dessuten gir det dem noe annet å konsentrere seg om. Og fordi du har trent berøring til å være et morsomt spill, bør hunden din gjerne gjøre det uansett hva som skjer rundt dem.
Treningsteknikk enkelt forklart

Hunder er naturlig nysgjerrige dyr, så start denne teknikken ved å presentere hånden din til hunden din.

Ta bort hånden, legg den bak ryggen, vent et sekund eller to, og presenter den igjen.

Gjenta denne øvelsen til hunden din berører hånden din hver gang du presenterer den.


1 Comment


Birgitta
Birgitta
Mar 25, 2022

Så mye lärorikt og bra stoff!!

Like
bottom of page