top of page

Lurer du på om hunden din egner seg for å bli besøkshund, skolehund eller terapihund?

Dyr som skal delta i dyreassisterte intervensjoner må velges i henhold til formålet, være sunne, trygge, og møte kriteriene for risikohåndtering. For å sikre god dyrevelferd må dyrene være mentalt og fysisk friske.


Ved å utføre en egnethetsvurdering vil dyrene vurderes av objektive øyne og av fagperson med utdannelse innen dyrs atferd. Mange miljø og situasjoner i jobb innen DAI kan være belastende for dyrene, i forhold til høye brå lyder, uforutsigbare miljø og mennesker og det er ikke alltid like lett å se om dyrene mistrives i situasjonene.

Fordeler med egnethetsvurdering

En stor fordel med å teste dyrene er at vi kan forstå de bedre og finne brukergrupper og miljø som passer dyret best. Ingen dyr passer til alt, men alle har sine individuelle egenskaper som gjør at de egner seg bedre på et eller flere områder. Dette gjør det lettere for dyrene å få trygge rammer, men gjør det også lettere og tryggere for oss, å skape intervensjoner som er tilrettelagt både bruker og dyret. På denne måten får vi også utnyttet dyrets egenskaper på best mulig måte.Gratulerer med bestått egenthetsvurdering til Camilla Stallerud med hunden Maja og Jannicke Lynne med hunden Zita :-D


Vi gleder oss til å følge dere videre på reisen, neste steg er vårt online teorikurs "Besøkshundkurs" og en praktisk prøve.


Jannicke Lynne og ZitaCamilla Stallerud og MajaComments


bottom of page