top of page

Nina og terapihunden Bosse ønsker å jobbe i barnehage


Nina Elisabeth Olsen har arbeidet som klinisk barnevernspedagog og veileder innen barnevern og psykisk helse og hund og terapihunden Bosse ønsker nå å bruke erfaringen hennes til å jobbe i barnehage.


Dyrebar Omsorg har tatt en prat med Nina om hvordan hun kom til å interessere seg for dyreassisterte intervensjoner og hvordan hun ble kjent med oss i Dyrebar Omsorg.

Nina Elisabeth OlsenBassethounden Bosse


Nina Elisabeth Olsen har hatt Basset Hound siden 2013.

-Bosse er en enkel hund. Han er blid og sosial. Liker alt og alle. Så derfor tenkte jeg at han passet til sosialt arbeid.

Akkurat som matmor, altså!

-Jeg gikk veien om Røde Kors, så det var der det startet. Kontakten med Dyrebar Omsorg kom i stand etter et pop-up- kurs på Kalvøya hvor jeg hadde med min andre basset hound Bertil.

Hun håper at også han kan komme til nytte innen fagfeltet, men i første omgang var det Bosse hun hadde i tankene. Han er en rolig allrounder som trives godt i sosiale situasjoner.

På Kalvøya-kurset kom Nina i snakk med folk og fikk et inntrykk av hva dyreassisterte intervensjoner gikk ut på.

- Jeg synes det var en god form for rekruttering og fikk et fint innblikk i hva det gikk ut på, sier hun.Ønsker å jobbe med barn

Nina ønsket å jobbe mer i denne retningen. Så da hun leste om terapihund og NMBUs tilbud og fikk kontakt med Dyrebar Omsorg, så tenkte hun at dette var noe for henne og Bosse.

- Det ble sertifisering og praktisk prøve etter egnethetsvurdering og besøkshundkurs.

Vi hadde jo litt erfaring og Bosse var stødig og snill.

En del av opplegget var nettbasert og noe var mer praktisk rettet.

Om veien videre funderer Nina litt på forskjellige muligheter gjennom nettverk og hennes bakgrunn.

-Jeg kjenner jo en styrer i en barnehage og kjenner at jeg ønsker å ha et fokus på barn. Kanskje kan en barnehage være veien inn til betalte oppdrag, tenker hun.

Nina har også jobbet i kommunen og kjenner mange i skolen der.
Både hun og Bosse liker seg rundt samfunnets yngste og Nina tenker det er et viktig felt.

Bakgrunnen hennes er i høy grad relevant og nyttig for å jobbe med dyreassisterte intervensjoner: -Jeg har arbeidet som klinisk barnevernspedagog og veileder innen barnevern og psykisk helse. Mye med familieveiledning og utredning. Jeg har også jobbet med adopsjon. Samt i skole og barnehage med barn som har ulike funksjonsnedsettelser.


Nina har også vært aktiv i frivillighet og vært koordinator i Home Start.


Allsidig hund og erfaren matmor

Som sagt så er Bosse en allrounder. Det vises godt når Nina forteller om alt hun og hundene gjør sammen. Blodsporkurs er det blitt. Og Bosse har gått agility-kurs med avsluttende konkurranse.

Terapihunden Bosse

- Bosse kom ikke først, men han kom ikke sist i mål heller! Han er av den lette typen, fra en oppdretter som synes at rasen skal være bevegelig i terrenget og ha god helse.

Så Bosse har vært på rådyrjakt. Han er utholdende, saktegående og grundig.

Møtet med Dyrebar ble positivt i så måte, hun følte på at hun hadde en litt uvanlig rase.

Både hun og Bosse med godt mottatt. Under egnethetsvurderingen opplevde hun å bli møtt med fagkunnskap og stor takhøyde. Bosse er en trygg kar som ikke brød seg om hverken rullestol eller krykker.


Han har også vært i kontakt med barn som har autisme, uten å la seg affisere av høye lyder.

Med sin andre hund Bertil har Nina vært på en mentaltest hos en annen aktør, et jakt- og fiskesenter hvor de kanskje ser etter litt andre ting. Men like fullt interessant.


Ønsker at terapihunden Bosse kan jobbe i barnehage

Hun håper å kunne introdusere Bertil også til faget. I første omgang ønsker hun å ta små oppdrag sammen med Bosse og være til nytte for barn som skulle trenge dem.

Nina holder til i Bærum i Viken og kan ta oppdrag fortrinnsvis i Asker, Bærum og Oslo.


- Bosse er en koseklump, avslutter Nina.

Vi ønsker Nina alt godt og mange muligheter til å hjelpe!


Nina og Bosse er medlemmer av Dyrebar Lisens og har egen profilside>


Terapihunden Bosse


Johanna Andrea Podhorny


Comments


bottom of page