top of page

Stina om helse, helbredelse og terapihund

Av Stina Røeggen Tuck


Stina Røeggen Tuck har over 25 års erfaring innen akuttmedisin, som ambulansearbeider og sykepleier har hund viet livet sitt til å hjelpe andre. Stina forteller om hennes erfaring med helse, helbredelse og terapihund.


Til tross for sin rolle som firbent terapeut, er Milla Joy mer enn bare en hund - hun er en nøkkel til ro og avslapning for mange studenter som kjemper med eksamensnerver. Sammen med min ledsager og samarbeidspartner, er vi vitne til den bemerkelsesverdige effekten av dyreassisterte intervensjoner på nært hold.Stina Roeggen Tuck og Milla Joy


Pust og puls og pels

-Jeg og Milla Joy har samarbeid med flere utdanningsinstitusjoner i Oslo-området, besøk skjer vanligvis i mai/juni og november/desember, er et etterlengtet pusterom for stressede studenter med eksamensnerver. I 20 minutters økter får studentene muligheten til å koble av sammen med Milla Joy i et eget rom som er reservert for oss, forteller Stina.

I løpet av disse møtene skaper Milla Joy en atmosfære av avslappethet og glede, enten det er å ligge på en sofa og nyte kos eller gå fra fang til fang for å motta godbiter og kjærlighet, bidrar hun til å skape en unik forbindelse med studentene.

-Jeg observerer at Milla Joy ikke bare hjelper studentene med å slappe av, men også etablerer en spesiell relasjon med dem, forklarer Milla Joys matmor og kollega Stina.Terapihundene Milla Joy


Her og nå

Tilbakemeldingene fra studentene taler for seg selv. Kommentarer som "Dette var godt for sjela" og "Nå tenker jeg ikke på noe annet enn hund" viser den betydningsfulle effekten Milla Joy har på deres mentale velvære. Mange av dem som har møtt henne, søker aktivt etter nye muligheter til å være sammen med henne, og de forteller om økt ro og avslapning etter deres møte med den firbente terapeuten.

Ikke overraskende sprer ryktet om Milla Joys helbredende virkning seg raskt. Studenter og til og med ansatte står i kø utenfor rommet, ivrige etter å få sin dose med hundeavslapning, selv uten å ha booket tid på forhånd. Den stadig økende populariteten deres er et tydelig tegn på den positive effekten de har på utdanningsmiljøet.

For meg og Milla Joy er hver dag en mulighet til å bringe litt glede og ro til de som trenger det mest.


Milla Joy er ikke bare en terapeutisk hund, men også en lekfull følgesvenn som alltid har med seg sin favoritt kong. Denne kongen må være festet til en tau for å sikre at den er tilgjengelig for lek når som helst - og for å gi en ekstra utfordring ved å være garantert å snuble i den når hun surrer den inn i bena dine.Turgruppe for studenter?

Selv om hun alltid er glad og har en terapeutisk snute som kan få selv den mest stressede personen til å smile, erkjenner Stina at det kan bli litt mye av og til, hun krever oppmerksomhet og er veldig rampete.


-Vi bor i grønne omgivelser som gir et perfekt bakteppe for Milla Joys rolige og livlige natur. Jeg har til og med begynt å tenke på å starte en turgruppe med studenter etter hvert, slik at de kan nyte den helbredende kraften til naturen sammen med Milla Joy som guide.

Men det er ikke bare studenter som har nytte av Milla Joys positive påvirkning. Som et team har vi også utført givende oppdrag innen Barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) og Barnevernet. Der har Milla Joys beroligende tilstedeværelse og fantastiske tillit blitt satt pris på, og hennes evne til å skape glede og trygghet har blitt lagt merke til av både barn og voksne.Stina Roeggen Tuck og Milla Joy


-Milla Joy er aldri sint, alltid full av tillit og for det meste bare glad. Hun er mer enn bare en hund - hun er en inspirasjon og en kilde til positivitet for alle som har gleden av å kjenne henne, avslutter Roeggen.

Helse, helbredelse og terapihund

Med over 25 års erfaring innen akuttmedisin, først som ambulansearbeider og deretter sykepleier har jeg viet mitt liv til å hjelpe andre.

Jeg videreutviklet min faglige kompetanse gjennom en mastergrad i helsefag, som ga meg en dypere forståelse av de mange faktorene som bidrar til helse og helbredelse.

Min interesse for psykologi og menneskets velvære tok en ny vending da jeg begynte å studere psykologi. Dette studiet åpnet mine øyne for betydningen av mental helse og hvordan det igjen er knyttet til den fysiske helsen og velvære.


Gjennom årene har jeg også opplevd gleden og den terapeutiske verdien av å ha hunder. Deres ubetingede kjærlighet og selskap har ikke bare vært en kilde til personlig trøst, men også en inspirasjon for mitt profesjonelle liv.


For tre år siden begynte jeg å jobbe med terapihunder, en erfaring som har beriket mitt syn på helbredelsesprosessen. Det å se hvordan en terapihund kan åpne opp for kommunikasjon og gi trøst til de som er i nød, har bekreftet min tro på den helende kraften i menneske-dyr-relasjoner.

Denne erfaringen har vært en naturlig forlengelse av min karriere innen helsevesenet, der jeg ser menneskets helse som en integrert helhet av fysisk, mental og emosjonell velvære. Min kjærlighet til fysisk aktivitet, spesielt når den kan deles med Milla Joy eller nytes ute i det fri, speiler min overbevisning om at helse og velvære er best oppnådd gjennom en balansert og aktiv livsstil.

Å være i naturen, sammen med min lojale firbente bestevenn, er for meg den ultimate formen for terapi. Gjennom mine år i helsevesenet, akademiske studier og personlige erfaringer med terapihunder, har jeg fått en unik innsikt i hvordan dyr kan spille en avgjørende rolle i menneskers helse og velvære.

Jeg er dypt engasjert i å utforske og videreutvikle dette feltet, overbevist om at det fortsatt er mye vi kan lære om den helbredende kraften i vårt forhold til dyr.
beriket mitt syn på helbredelsesprosessen


Det å se hvordan en terapihund kan åpne opp for kommunikasjon og gi trøst til de som er i nød, har bekreftet min tro på den helende kraften i menneske-dyr-relasjoner.


Gjennom mine år i helsevesenet, akademiske studier og personlige erfaringer med terapihunder, har jeg fått en unik innsikt i hvordan dyr kan spille en avgjørende rolle i menneskers helse og velvære.

Jeg er dypt engasjert i å utforske og videreutvikle dette feltet, overbevist om at det fortsatt er mye vi kan lære om den helbredende kraften i vårt forhold til dyr.
 


Se våre utdanninger

for deg med hund

👇
Meld deg på vårt

NYHETSBREV

👇
Comments


bottom of page