top of page

Dyreassistert terapi med katt

Dyrebar Omsorg bruker katter innenfor dyreassistert terapi. De tar med katter til blant annet skoler, sykehus, institusjoner og så videre. Det er mange grunner til dette, visste du for eksempel at katter kan lindre dødsangst?


Kattens tilstedeværelse kan gi velvære

Bare det at det er en katt i et rom kan gi bidra til bedre mental helse og at man føler seg bedre, psykisk sett. Kattens lyder og det å leke med en katt kan også virke beroligende og være stressreduserende.
Katter kan redusere angst hos barn

Den mentale helsen kan bedres om man er sammen med en katt. De kan virke beroligende, redusere følelsen av isolasjon og gjøre at man føler seg mindre ensom.

I tillegg kan katter brukes til fysisk trening, styrke kognitive, altså fysiske, evner og lindre dødsangst betraktelig.

Også hos barn kan nærvær av en katt ha positiv virkning. Det kan nemlig redusere stress og angst og bidra til bedre kommunikasjon mellom barna. Mange barn får også økt motivasjon og læringslyst av å være sammen med katter.
Hvorfor akkurat katt?

Det er bevist gjennom forskning at katter kan være svært positivt å benytte i dyreassistert terapi. Det er svært vanlig å bruke hunder til slik terapi, og det blir også mer og mer vanlig å bruke hest.

For mennesker som ikke liker dyr eller er redde for dyr kan hunder og hester virke store og skremmende. Katters størrelse kan gjøre at selv de som er redde for dyr føler seg trygge, og de oppfattes ofte som mykere og mildere.
コメント


bottom of page