top of page

Erfaringsutveksling med Polen i 10 dager


Dyrebar Omsorg deltar på flere internasjonale forskningsprosjekter der vi blant annet har et utvekslingsprosjekt med våre Polske venner i Stowarzyszenie Zwierzęta Ludziom (Animals for People). I den anledning kom det 10 DAI-team til Norge for trening og erfaringsutveksling i 10 dager i september.


Vi vil takke for et supert samarbeid med alle ekvipasjene som kom til Norge og våre norske ekvipasjer! Det er helt fantastisk at vi kan lære av hverandre og utvikle kompetansen innen dyreassisterte intervensjoner på tvers av landegrenser!
Første stopp Søndre Gjerpen gård og Kari Kamilla Hess i Drammen.

Kari Kamilla driver en gård i Drammen der hun blant annet driver med DAI. Hun disket opp med ferske sveler på tunet da vi kom, en perfekt start på dagen! Måle med dagen var å høre litt om gårdens historie, om dyra på gården og hvordan hun jobber med ungdommene som besøker gården en ettermiddag i uka.
Runar Næss

En av dagene var vi så heldig at vi fikk besøk av Runar Næss. Runar har jobbet med ulv i fangenskap neste hele livet og jobber nå med elefanter på Elephant-Haven (www.elephant-havem.com).


Runar delte sine mange års erfaring og kunnskap om ulveflokkens funktion, reglene for menneske-ulv-forhold og forskjeller med hunder. Runar mener det er ekstremt viktig å lære opp og avkrefte myter om disse praktfulle dyrene.


Han delte sine erfaringer om sosialisering av ulv i fangenskap. Vi snakket om velferd, respekt for dyr og prisen ville dyr betaler for å leve nær mennesker. Visste du at den viktigste grunnen til å sosialisere ulv som lever i fangenskap er ulvenes velferd?

Runar en fantastisk foreleser, og vi fikk oppleve en mann med tonnevis av erfaring, kunnskap og engasjement! Tusen takk Runar for at du ville dele tiden og kunnskapen din med oss.
Vi har også hatt tid til masse hundetrening disse dagene. Vi har trent på enkelt øvelser som å putte ting i en kurv (rydde), spille basketball, apportere, ringspill, selfie og Do As I Do. I tillegg har vi trent hundene på å jobbe sammen med andre enn førerne sine, både en til en og i grupper.


Kunne du tenke deg å trene sammen med oss? Bli med på et av våre DAI kurs.

Dyreassisterte intervensjoner med høner?

Ja du hørte riktig! Eva Strøberg har godkjente høner igjennom Dyrebar Omsorg der hun tilbyr DAA og mye mer. Vi tok en tur innom for å bli bedre kjent med Eva og hilse på hønene hennes.Eve har lang erfaring med oppdrett og avl av ulike raser. Etter et besøk hos henne har flere av oss endret måten vi ser og opplever høner. Hun sitter med en uvurderlig innsikt og kunnskap.
Vi avsluttet utvekslingen med noen foredrag for studentene som tar DAI med hund på NMBU. En spesiell takk til Stowarzyszenie Zwierzęta Ludziom and Dognity Center Sabina Zlotorowicz som delte deres erfaringer med oss og studentene!


Kurset DAI med hund gir 10 studiepoeng fra Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) og består av både forelesinger og praktiske øvelser med hund. Blant studentene hadde 15 av dem hund og 5 kom uten hund.


Les her for mer informasjon (more information): https://www.dyrebaromsorg.no/høyskoleutdanningVi vil takke for et supert samarbeid med alle ekvipasjene som kom til Norge og våre norske ekvipasjer! Det er helt fantastisk at vi kan lære av hverandre og utvikle kompetansen innen dyreassisterte intervensjoner på tvers av landegrenser!


Dyrebar Omsorg deltar på flere internasjonale forskningsprosjekter slik at alle kursene vi tilbyr er av høyt faglig nivå oppdatert etter nyeste forskning. Har du spørsmål, send en mail til Christine@dyrebaromsorg.no
2 Comments


Birgitta
Birgitta
Sep 26, 2022

Såå mye göy spennende og nyttig. Artig med hönene! Dere får til så mye bra Line! Og dere andre i lederteamet.

Like

Unknown member
Sep 26, 2022

For et fantastisk opplegg 🤩🎉👍🏼👏🏼🐾🎓

Like
bottom of page