top of page

Sissel sa opp jobben, ønsket å satse på dyreassisterte intervensjoner med hund på heltid!

I fjor tok Sissel sats og sa opp jobben. Som en del av Dyrebar Omsorg sitt community, og med Dyrebar Lisens, klarer Sissel å kombinerer oppdrag hun får sammen med hunden Juni med en deltidsstilling på Universitetet i Oslo.


Sissel Thorsdalen (55) er sosiolog med solid akademisk bakgrunn og har jobbet i en årrekke med kvinners rettigheter, både her i Norge og internasjonalt. Hennes sterkeste kort i møte med mennesker er en gul labrador ved navn Juni.


"Fokuset mitt nå er å samle på gyldne øyeblikk! Med Juni er det sommer hele året," forteller Sissel smilende.


Inntil i fjor høst jobbet Sissel hovedsakelig internasjonalt med kvinners menneskerettigheter i FOKUS- Forum for kvinner og utviklingsspørsmål. Arbeidet var rettet mot familieplanlegging, frihet fra vold, rett til yrkesdeltakelse, lønnsinntekt, samt deltakelse i politiske beslutningsprosesser.


Kan du fortelle litt om hvordan du kom i kontakt med Dyrebar Omsorg?


"Det var faktisk helt tilfeldig at jeg så en nettsak på Facebook om studiet ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i dyreassisterte Intervensjoner. Teksten traff meg rett i hjertet! Med en gang tenkte jeg: dette MÅ jeg sjekke ut! Allerede neste dag ringte jeg til Line Sandstedt som er daglig leder i Dyrebar Omsorg og foreleser på kurset. Juni var da en ung hund, men hadde vist en helt spesiell evne til å lese og følge med på mennesker. Hun har en fint innstilt nese for relasjoner. Jeg har hatt flere fine hunder før, men Juni er spesiell."


Juni ble egnethetstestet og bestod med glans. I 2018 gikk matmor introduksjonskurset i DAI i regi av NMBU og Dyrebar Omsorg. Sissel ble også medlem i Dyrebar Omsorg sitt community som ble lansert tidligere i sommer. Etter å ha mottatt Dyrebar Lisens har Sissel fått flere oppdrag igjennom Dyrebar Omsorg og får tett oppfølging av dem og andre i ICofA (International Center of Antrozoology).



"I fjor tok jeg sats og sa opp jobben. Nå kombinerer jeg oppdrag sammen med Juni med en deltidsstilling på Universitetet i Oslo," sier Sissel.


Flere har lenge etterspurt et mer organisert miljø i Norge der man kan dele erfaringer og knytte bekjentskap til andre som praktiserer innen dyreassisterte intervensjoner i Norge.


"For meg har samarbeidet med Dyrebar Omsorg og den nye lisensordningen vært gull verdt. Som nykommer betyr det at jeg kan støtte meg til den omfattende kompetansen og erfaringen de besitter på feltet, og dermed kjenne meg trygg på tjenestene Juni og jeg leverer. De har også den nødvendige profesjonaliteten og tyngden til å forhandle fram jobboppdrag med ulike samarbeidspartnere, og tilby Juni og meg oppdrag som egner seg nettopp for oss. Så gir det også et kick å lufte og få respons fra dem på mine egne drømmer, og dermed få mulighet til å bidra til den videre utviklingen av fagfeltet," sier Sissel.



Optimistisk fremtid


Sissel har stor lyst til å jobbe videre med unge mennesker, gjerne med flyktningbakgrunn, som strever psykisk og opplever redusert livskvalitet.

Med koronaen ble det brått en ny verden og en ny innfallsvinkel til arbeidet. Sissel tar nå i mot enkeltpersoner hjemme hos seg selv, hvor hun og Juni arbeider med å skape gylne øyeblikk: ved hjelp av egen erfaring og empati, og sist men ikke minst ved hjelp av en gul labradors gode blikk, intuitive evne til å støtte og til å gi en pote å holde i.




bottom of page