top of page

Sosial læring med dyr? 🐂🐎🐈‍⬛🐏🦮Alle dyrearter kan lære, slik at de kan tilpasse atferden etter det miljøet de lever i. Det er nyttig for en dyreeier å forstå hvordan dyr (og mennesker) lærer, av flere årsaker. Dette er viktige mekanismer som styrer hvordan dyret lærer av egne erfaringer, både som ungdyr og som voksent dyr. Du kan bruke dem bevisst hvis du skal lære dyret noe.

Kanskje den vanligste læringsformen hos dyr består i at dyret endrer sin atferd etter hvilke konsekvenser atferden har. Flere av dere er gode på disse fagbegrepene og vet at dette kalles operant betinging. Altså, hvis en atferd, for eksempel mjauing på kjøkkenet, fører til at eieren gir katten mat, så blir maten en belønning for mjauingen. Da vil katten lettere mjaue på nytt når den vil ha mer mat. Operant betinging kan også kalles læring ved prøving og feiling. Læring er et stort fagfelt, og vår ekspert på katter, Bjarne O. Braastad, oppsummerer de viktigste prinsipper alle dyreeiere bør kjenne til HER. 👇🏼👇🏼👇🏼 MEN, du har også sikkert fått med deg at vi har snakket mye rundt en forholdsvis ny lærings metode som kalles Do As I Do. Dette er en morsom og effektiv treningsmetode som benytter seg av sosial læring. Fordelene med denne treningsmetoden er at det er lettere å lære inn mer avanserte øvelser enn ved for eksempel klikkertrening (shaping). Her kan du se Rigmor trene Humla med Do As I Do for første gang :-D"Jeg har vært hundeinstruktør i over 20 år. Sammen med hundene mine har jeg de siste årene trent etter metoden Do As I Do, en metode som benytter seg av sosial læring. Fordelen med å trene hunden med denne metoden er at hunden husker kommandoer lengre, innlæring av kjeder er enklere og hunden kan herme både meg og andre.

For meg som jobber med skole- og terapihunder har dette blitt et viktig verktøy i arbeidshverdagen. Dette kurset anbefaler jeg til alle som ønsker å lære mer om trening av hund og som ønsker nye utfordringer. Metoden vil gi deg en morsommere treningshverdag!" - Line Sandstedt (utdanningsavsnalig i Dyrebar Omsorg)Vi har nå HALV PRIS på kurspakken som vil gi deg en solid introduksjon til alt du trenger for å mestre Do As I Do-metoden.

NÅ kr 999,00 Før kr 1 999,00

HAR DU LYST TIL Å LÆRE DEG EN EFFEKTIV OG MORSOM MÅTE

Å TRENE HUNDEN DIN PÅ? Vil du få hunden din til å sette seg opp på en stol? Vinke med labben? Trykke snuten på et brett eller åpne en skuff? Bare fantasien setter grenser for hva hunden din kan lære ved å se på deg og herme etter det du gjør. Do As I Do Språk: Engelsk Kurslengde: 5 timer Du vil også få tilgang til vår online Do As I Do treningsgruppe hvor du kan få tilbakemeldinger og inspirasjon fra våre instruktører og andre deltakere! DIPLOM Når du har fullført dette kurset vil du motta et diplom som du kan legge til CV-en din. (Kurset vil være tilgjengelig i 6 måneder) START MED DO AS I DO I SOMMER, FÅ 50 % I AVSLAG NÅ ! TILBUDET UTLØPER 31. JULI!


Comments


bottom of page