Tanja Johansen (32) har nettopp fullført første del av Dyrebar Omsorg sitt besøkshundkurs, som nylig er lansert online. Vi var nysgjerrige på hvordan Tanja har opplevd dette, og tok en prat med henne.
"For meg var det lettere å få med seg ting ved å ta kurset hjemmefra og i mitt eget tempo. Denne første delen gjorde jeg unna på en dag, for det var så spennende, hehe. Skulle ønske det var mer, egentlig." forteller Tanja.
Tanja ville ta kurset slik at hun lærte litt mer om hva dyreassisterte Intervensjoner går ut på og lære om hva som skal til for få en god besøkshund.
Fant fram på Facebook
"Jeg kom over siden til Dyrebar Omsorg på Facebook. Det dukket opp i Feeden min, sikkert fordi jeg har søkt på servicehund og besøkshund på nettet. Så tok jeg kontakt for å høre mer om kurs." forteller Tanja.
Tanja var tidlig ute og meldte seg opp til første del av besøkshundkurset online og neste steg vil være del 2, en praktisk helg med instruktør. Siden Varg ikke er gammel nok til å ta del 2 av kurset riktig enda, da egnethetsvurdering og praktisk prøve gjøres når hunder er ca 18 måneder, har de nå god tid til å trene.
"Varg elsker alt av folk, store og små, og andre dyr. Han er vant til ulike miljøer. Det vi trener på nå er å gå pent i bånd i alle situasjoner (han kan bli litt ivrig i møte med andre hunder og folk som sier hei). Vi trener også på forskjellige artige triks som å sitte bamse, rulle rundt, snurre rundt, stå på to ben, krype og gi labb. Selvsagt trener vi også vanlig lydighet som sitt, dekk, apport, kom, bli, fot, stå og enda mer miljøtrening."
Hvilke fordeler og eventuelle ulemper var det å ta deler av kurset online?
"Det var ingen ulemper utenom det å ikke kunne spørre andre kursdeltagere om ting, men det kan man jo på del 2, så det var ingen reell ulempe. Som sagt, så var det fint å kunne jobbe med stoffet hjemmefra og det at jeg kunne gå gjennom det flere ganger." Forteller Tanja.
Dyrebar Omsorg oppretter i disse dager chattefunksjon slik at alle som tar dette kurset kan nå snakke sammen i en egen gruppe.
Tanja ønsket seg i første omgang en liten, solid og tøff hund. En som var snill med alt av folk og spesielt barn. Dette fordi hun tidligere har hatt dobermann som hun brukte i jobb som vekter. Denne gangen ønsket hun seg en hund som var mere sosial og som krevde mindre aktivitet da hun selv har en ME diagnose.
"Etter å ha hatt Varg siden han var 8 uker har jeg sett at han er utrolig bra gemytt og har det mye naturlig i seg å roe ned folk eller få de til å ha det bedre. Dette kom ekstra sterkt frem da jeg selv var på rehabilitering for min ME og hadde han med meg. Her møtte vi folk som sliter veldig psykisk, og det at de fikk være litt med Varg hjalp dem mye. Det var kanskje da jeg virkelig fikk opp øynene for at dette burde han bli brukt til. Det er også flere som har kommentert hvor god og snill han er. Hvis man ikke har det bra kommer han bort og gir deg en klem eller holder poten sin på hånden din. Han har noen unike egenskaper jeg ikke har sett før på noen hund."
Tanja har alltid ønsket å gjøre noe bra for andre som sliter.
"Jeg er opptatt av at folk rundt meg har det bra og trives. Og kan jeg bidra til at andre får det litt bedre gir det meg mye glede. Til de som er interessert i DAI vil jeg si: les om det, still spørsmål, og ta gjerne online-kurset for å få mer innblikk i hva det dreier seg om! Så kan man melde seg på andre kurs Dyrebar Omsorg arrangerer som f.eks DAI med hund samlingene som er åpent for alle."
Da er det bare å ønske Varg og Tanja lykke til med del 2 av kurset sitt. Hvis du vil følge Varg på reisen finner du ham på Instagram under kontoen minibull_varg.
Skrevet av:
Johanna Podhorny
Journalist
johanna@dyrebaromsorg.no
Comentários