top of page

Vil samle alle som jobber innen DAI i et community!

«De fleste som jobber innen dyreassisterte intervensjoner (DAI) jobber alene. Det er lett å føle seg ensom og bli gående i gamle vaner. Ved å stå sammen blir du ikke fullt så ensom i jobben din».


Vi har tatt en prat med Line Sandstedt, daglig leder Dyrebar Omsorg, for å høre mer om deres nye community. Line har i flere år praktisert DAI i Norge og var med på å starte Dyrebar Omsorg sammen med Christine i 2004.Nå har Dyrebar Omsorg lansert en helt ny plattform for å kunne tilby flere fordeler til alle som jobber innen DAI. De har også lansert et internasjonalt community der alle kan delta, uansett erfaring og kunnskap. Et sted man kan snakke faglig også på tvers av arter som hund, katt, hest og gårdsdyr.


«Det som er helt unikt med den internasjonale community er at man kan bli med i samtaler med noen av verdens fremste aktører innen DAI. Man har også tilgang på å kunne ta en rekke online kurs tilpasset forskjellig nivå»


Dyrebar Lisens

I tillegg til et internasjonalt community lanseres det også noe som heter Dyrebar Lisens. Hvorfor har det vært viktig for dere å lage også et lokalt community?


«Ofte blir jeg spurt det samme spørsmålet når jeg holder kurs. Veldig mange etterspør et mer organisert miljø i Norge. Den siste tiden har vi jobbet hardt for å kunne tilby en plattform som er enkel å bruke.»
Line ramser opp en haug med fordeler som allerede er lansert når man blir en del av Dyrebar Lisens. Hun legger også til at det vil komme flere spennende fordeler utover høsten.
«Det å praktisere DAI i Norge kan bli litt ensomt når alle jobber hver for seg. Ved å være medlem av Dyrebar Lisens vil man kunne ha kollegaer man kan utveksle erfaringer med, man kan få tips til nye «opplegg» innen faget sitt samt holde tritt med utvikling av DAI i Norge og internasjonalt.»


Line synes det også er viktig å kunne vise til at man har en sertifisering og at dette blir fulgt tett opp. «Vi mener kunnskap og dyrenes egnethet er ferskvare. Ved å ha lisens vil dette gi en trygghet til arbeidsgiver og klienter. I tillegg får man tilgang på Dyrebar Omsorg sine uniformer, rapporteringsverktøy og flere gratis kurs.»


En annen viktig faktor er å sikre god dyrevelferd innen DAI her i Norge. «Alle dyr som har lisens får tett oppfølging faglig og fordeler som AniPlan, rabatt på forsikring og fôr.»


Men for å kunne tilby flere gode tilbud må medlemmene i dag betale en liten måneds sum på 35 euro for Dyrebar Lisens. Da får man også tilgang til den internasjonale community som ellers koster 10 euro. «Det er viktig for oss å fremheve at det er medlemmene som skal ha en fordel i å være medlem, ingen andre. Per i dag koster medlemskapet mindre enn verdien på alle fordelene, det er vi stolte av!».Hvor begynner man i dag om man er nysgjerrig på å lære mer om dyreassisterte intervensjoner?


«Om jeg skulle startet med DAI i dag, hadde jeg tatt kontakt med Dyrebar Omsorg AS, og i tillegg hadde jeg meldt meg inn i ICofA, slik at jeg kunne komme i kontakt med andre likesinnede rundt om i Norge og resten av verden.»

Comments


bottom of page