top of page

Har du en trygg, sosial og nysgjerrig katt?

 

Ja, da anbefaler vi deg dette kurset! 

Kurset besøksvenn med katt som Dyrebar Omsorg tilbyr, er først og fremst et fantastisk kattekurs

som utvikler relasjonen mellom katt og fører. Kurset gir også en solid innføring i hvordan du jobber helsefremmende sammen med din katt, hvilke utfordringer du kan møte på og hvordan du legger opp et besøk til ulike brukergrupper.

Dyrevelferd - gjennom kurset lærer du også hvordan du kan ivareta kattens behov under besøk. Det skal ikke være belastende for katten, men en glede og berikelse i hverdagen

Hele utdanningen foregår online. For å bli sertifiser må du bestå: 

Online teorikurs

Online egnethetsvurdering

Online praktisk prøve

terapikatt

Katter kan gi mennesker en følelse av velvære 

og katter kan virke stressreduserende.

Både kattens tilstedeværelse, kattens lyder, det å klappe på den og leke med den, ser ut til å ha positive effekter på mange mennesker. Selv bare korte øyeblikk med lek med en katt kan virke beroligende. Katteassisterte intervensjoner fremmer mental helse og styrker kognitive evner og kan også brukes til fysisk trening.

 

Lurer du på hva en besøksvenn med katt er
og hvordan du kan bli det?

Kursbevis

Kursbevis:

ved bestått teorikurs. Kursbeviset vil du trenge for å kunne gå opp

til praktisk prøve etter at egnethetsvurderingen er godkjent. 

Du vil lære blant annet

  • hvordan ta helsesjekk på katten din hjemme,

  • hvordan du bør trene en katt med positiv forsterkning,

  • hvilke signaler sender katten,

  • hvordan kan dere utvikle en bedre relasjon,

  • hvordan legge opp et besøk

  • og mye MYE mer!

Det er ikke bare frivillig arbeid som besøksvenn med katt.

Du kan også ta 850kr/timen for betalte oppdrag.

Støtte og hjelp fra lærer

Vi skal sørge for at du og katten din får den oppfølgingen dere trenger!


I forumet vil du møte Christine Olsen, i Dyrebar Omsorg. Har du spørsmål eller trenger hjelp er både hun og andre med god erfaring og kunnskap klare til å hjelpe.

Det er også mye ressurser i besøkshund-gruppen. Dokumenter, artikler, video, rabatter på kurs mm som du har tilgang til.


Line kommenterer også treningsvideoer inne i gruppen.

I tillegg vil du bli invitert til, hver mnd, en online spørresesjon der alle kan stille spørsmål til Line ang trening og utføring av tiltak. 

w_DSC4579_edited.jpg

Christine og Ozzy

Støtte og hjelp
Kursinnhold

Innhold:


TEORIKURSET ER PÅ 6 TIMER

  • Introduksjon – Hva er en besøkshund

  • Risikohåndtering

  • Læring

  • Hundens signaler

  • Hundens helse

  • Relasjon mellom hund og menneske

  • Kommunikasjon og etikk

  • Hvordan legge opp et besøk med besøkshund

  • Du får tilgang til flere kompendier til nedlasting 

  • Kursprøve med mulighet for kursbevis


BONUS 

  • Besøkshund Konferansen 2021 (5 timer med foredrag, konkrete treningstips og teori) 

  • 6 konkrete videoøvelser fra sesjoner (leseløype, lesematte, hvordan hilse på bruker på forskjellige måter, gruppeøvelse med rockering, fysiske aktivitere)

  •  4 online små kurs (Hodet i fanget, bli på teppet, følg tommelen, doggy zen) 

  • 2 nedlastbare PDF filer 

  • 3 intervjuer med ekvipasjer i arbeid

Emilie Marie Madsen;

“Jeg har vært intressert i detta kurset i mange år og sjekket ut muligheter for å få gjennomført det med huskyen🤩 Onlinekurs var virkelig en fulltreffer!🥰Etter første delen ga dette absolutt mer smak og jeg lærte enda mer om hundens språk, hva en hund faktisk kan gjøre for et menneske psykisk og kurset var satt opp på en så god og forståelig måte at kurset ble slukt med en gang!Blir absolutt flere kurs hos dere! Og forhåpentligvis blir drømmen om besøkshund gjennomført i nærmeste fremtid😍 TUSEN TAKK!Potehilser fra fremtidig besøkshund husky Max, border collie Walter og matmor Emilie Marie❤️.”

@UbiquoTheDog

Veldig spennende innhold! Fint at kurset inkluderer mange aktuelle temaer for alle hundeeiere, ikke bare de som faktisk skal bli besøkshund. Samtidig synes jeg kurset forklarte godt hva som kreves for å fungere som besøkshund (og fører), hvordan man kan trene på konkrete øvelser rettet mot dette og hvilke personlighetstrekk hos hundene som kan føre til at de ikke passer til denne oppgaven. Kurset har hjulpet veldig på å vite hva jeg skal se etter i egen hund fremover, for å kunne ta en god beslutning på dette (foreløpig er han for ung og ivrig). Og alt ble gjort på en informativ måte, slik at det ikke vil føles som et nederlag dersom han ikke ender som besøkshund. Kursets fokus på dyrevelferd, risikovurdering og etikk var særlig interessant i denne sammenhengen! Man hører normalt mye om hvor bra det er for menneskene som besøkes, men å se det så tydelig og godt forklart fra dyrets side var nytt for meg. Takk!

Linda Harbosen Hagen;

“Kurset var veldig interessant. Varierte mellom bilder og video som gjorde det enkelt å følge med, samt god oppsummering etter hver bolk. Fint med quiz som må gjennomføres på slutten av hver bolk for å gå videre- det gir ekstra motivasjon til å følge med. Jeg synes det var aller mest interessant å lære om hundens signaler og helse. Utrolig lærerikt enten man vil bli besøksvenn med hund eller ikke…”

EGET COMMUNITY
for alle besøkshunder

Du får nå tilgang til et lukket online forum for alle besøkshunder i hele Norge. Her kan du samhandle med andre som går kurset og dele dine treningsvideoer.


Du kan stille spørsmål når som helst og få svar fra en av våre instruktører. Du vil også få tilgang til et bibliotek av øvelser du kan bruke innen DAI under en-til-en besøk eller i grupper. 


Del dine erfaringer og få inspirasjon til trening!

Besøkshund besøkshunder community
Eget community

Hvem står bak kurset?

Hvem står bak kurset?
Line Sandstedt.jpg

Line Sandstedt
Utdanningsansvarlig

Line er utdanningsansvarlig i Dyrebar Omsorg og har vært instruktør siden 1990 der hun har holdt ulike typer hundekurs i inn- og utland. Hun har også konkurrert i ulike hundesporter gjennom mange år. Sammen med Christine Olsen har hun vært med på å utvikle samtlige online kurs og universitetskurs. Line tester hunder og holder kurs på alle nivåer innen Dyrebar Omsorg.

profilbilde christine.jpg

Christine Olsen
Forskning- og utviklingsansvarlig

Dr. Christine Olsen er en av våre eksperter på ICofA. Hun har en mastergrad i etologi, høyere utdanning i spesialpedagogikk og rehabilitering, og en doktorgrad i folkehelse med fokus på dyreassisterte intervensjoner. Christine er også hundeatferdsforsker og hundetrener, og utfører egnethetsvurdering av alle arter innen dyreassisterte intervensjoner. 

Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål

 

Hvem bør ta kurset?

I dag er det mange som har sosiale hunder hjemme som egner seg godt til å bli en besøkshund. Som besøkshund bør hunden være sosial og like klapping/håndtering av fremmede mennesker. Den må være frisk og trygg og bør være vant til å ferdes i forskjellige miljø og takle forskjellige situasjoner på en rolig og selvsikker måte. Er du usikker på om hunden din egner seg til å bli besøksvenn anbefaler vi at du begynner med en egnethetsvurdering.
Besøkshundkurset gir deg den teoretiske og praktiske kunnskapen du trenger for få en trivelig og lydig familiehund uansett om du vil gjennomføre besøk sammen med hunden eller generelt få en mer veloppdragen hund i sosiale settinger i hverdagen.

Hva er forskjellen mellom en besøkshund og en terapihund?

Selv om en besøkshund gir flere fysiologiske og psykologiske effekter er det likevel forskjell mellom en terapihund og en besøkshund.
En terapihund blir brukt til en målrettet intervensjon, hvor hunden holder spesielle kriterier og er en integrert part av en behandlingsprosess. Terapien ledes av en helsearbeider med spesialkompetanse og holdes innenfor denne personens praksis eller profesjon. Eksempler på dette kan være hund integrert i pedagogisk arbeid på skolen, bruk av hund innen psykoterapi sammen med psykolog eller fysiske øvelser sammen med en fysioterapeut.
En besøkshund har fått grunnleggende trening og forberedelser til et besøk. Det stilles ikke krav om fagutdanning til fører. En besøkshund er i utgangspunkt en miljøskaper.

Hva slags positiv effekt kan en besøkshund bidra med?

Siden flere av de positive effektene vi får fra hund skjer igjennom fysisk kontakt, vil mye av arbeidet være fokusert rundt det å kjenne varme og nærhet fra et annet individ.
Et besøk kan foregå i grupper eller en-til-en. Besøket kan foregå innendørs i egnet rom eller utendørs i rolige omgivelser. Et besøk kan innebære alt fra kos, aktiviteter eller fremvisning av artige triks. Det er viktig at besøk tilpasses både brukeren, hundefører og hunden. Alle parter skal trives!
Hver økt varer alt fra 20 minutter til 1 time. Jobber en besøkshund på en institusjon eller arbeidsplass er det viktig at hunden får pauser mellom møtene for å kunne gi en like god opplevelse til alle.

Hvor lenge har jeg tilgang på kurset? 


Du har tilgangen i 1 år etter du kjøper kurset.
Det samme gjelder tilgangen til onlinegruppa som følger kurset.

Hvor finner jeg kurset? 


Når du har kjøpt kurset får du en velkomstmail fra Thinkific, vår læringsplattform.

Den ber deg lage et passord, når du har gjort det, logg inn og du finner kurset i Dashboard. Senere er det bare å logge inn i kursplattformen, der vil du finne alle kurs du har kjøpt hos oss. 

Får man studiepoeng?


Man får ikke studiepoeng av å ta kurset. Ønsker du å ta kurs som gir deg studiepoeng kan du lese mer om disse kursene våres : https://www.dyrebaromsorg.no/høyskoleutdanning 

Er skolen støttet av lånekassen? 


Vi er en privat skole og er derfor ikke støttet av lånekassen. Men vi har flere løsninger for betaling. Tar du universitetsutdanningen våres igjennom NMBU får du støtte fra Lånekassen. 

Hva med allergi?


for å forebygge allergiske reaksjoner, er det viktig med tiltak som reduserer spredningen av allergener. Dyrets tilgang bør begrenses til enkelte rom, gjerne i nærheten av en utgangsdør for å minimere spredningen av smuss og allergener. Dette vil også være med på at beboere, ansatte, pårørende og andre som ikke skal inngå i tiltaket vil bli mindre berørt av at det bringes hund inn på institusjonen eller arbeidsplassen. For å unngå hundehår og sikkel på klærne og i møbler, kan det brukes et teppe eller håndkle ved kontakt med hunden. Det bør også rengjøres på gulvflater med en mopp etter besøket. Under besøkshundkurset vil man lære mer om dette.

Finnes det retningslinjer for besøkshunder?


I Norge finnes det ingen lover eller regler som begrenser eller definerer tiltak med hund, men Dyrebar Omsorg har sammen med Helsedirektoratet utviklet anbefalte retningslinjer for tiltak med hund på institusjon, last den ned her.
I Dyrebar Omsorg anbefaler vi derfor at alle hunder som er under opplæring og skal oppholde seg på arbeidsplass eller institusjoner, skal igjennom en egnethetsvurdering.
Dette er viktig for å sikre både dyrevelferd og mennesker rundt.

bottom of page