w_DSC6168.jpg

DYREBAR OMSORG JUNIOR

Dyrebar Omsorg Junior DOJ drives av barn og ble startet av Rigmor Olsen. DOJ ønsker å fokusere på, inspirere til og formidle et sunt og viktig forhold mellom dyr og mennesker til de yngre

Logo_Junior hvit grå.png

Hva er Dyrebar Omsorg Junior: 

 

Dyrebar Omsorg Junior ble startet på initsiativ fra Rigmor Olsen 9år gammel. Hun ønsket å samle barn til å jobbe med og formidle kunnskap om dyr og dyrevelferd.

 

Rigmor har mor som er etolog og far som har jobbet som politihundfører. Med ung kreativitet og kunnskapen hun har vokst opp med, har hun allerede fått Dyrebar Omsorg Junior til å samle mange barn til å utvikle et konsept, som jobber for både barn og dyr. Dette konseptet er under stadig utvikling og gir barn et sted  hvor de kan bidra i samtalen og tidlig lære viktig kunnskap om de dyrene vi lever med, og som også er en viktig del av samfunnet i dag og i fremtiden.

w_DSC6212.jpg

Dyrebar Omsorg ønsker å opplyse de yngste i samfunnet om god dyrevelferd og dyrenes terapautiske funksjoner. Vi ønsker å fokusere på et sunt og viktig forhold mellom dyr og mennesker så tidlig som mulig. Det er faktisk et mål i læreplanen at elever etter 4. klasse skal kunne samtale om hva god dyrevelferd er. Derfor ønsker Dyrebar Omsorg å tilby de yngste tilgang på informasjon gjennom et kort lite kurs vi håper inspirer de til å lære mer om dyrene vi lever med.

Logo_Junior tekst.png

Dyrevelferd

I Norge har vi heldigvis ganske mye kunnskap om dyrevelferd, og i tillegg til at enkelte politidistrikt har et eget dyrepoliti, har vi et uavhengig organ som skal vurdere prinsipielle etiske forhold rundt dyrehold, bruk av dyr og menneskers forhold til viltlevende dyr.

 

Rådet for dyreetikk er utnevnt av Landbruks- og matdepartementet i samråd med

Nærings- og fiskeridepartementet. Rådet for dyreetikk har skrevet en flott barnebok som forteller om dyrehold og dyrevelferd, og denne boken er sendt ut til hvert skolekontor i hele landet. De har også en fin hjemmeside hvor du kan kjøpe boka, eller lære mer om hva dyrevelferd er. Les mer her.

w_DSC6116.jpg

Som ledere av Dyrebar Omsorg Junior

har vi Rigmor og hennes venner.

Diplom

Alle som fullfører online-kurset til Dyrebar Omsorg Junior får tildelt et diplom.

Det er stas å kunne vise at en innehar kunnskap om noe en brenner for eller bryr seg om.

Rigmor diplom.jpg
 
w_DSC60977.jpg

Kurs med DOJ

Dyrebar Omsorg Junior holder et lite kurs om dyrevelferd. Kursdiplom

DOJ.jpg

Bli medlem

Et forum for barn hvor de kan snakke om dyrevelferd og dele erfaringer om dyr generelt

w_DSC60977.jpg

Kurs med DOJ engelsk

Dyrebar Omsorg Junior holder et lite kurs om dyrevelferd også på engelsk

lodo Svart bakgrunn.jpg

Bli medlem engelsk

Snakk med andre fra andre land om dyr og dyrevelferd. Del dine erfaringer og lær av andre.