Dyrebar Omsorg Junior DOJ drives av barn og ble startet av Rigmor Olsen. DOJ ønsker å fokusere på, inspirere til og formidle et sunt og viktig forhold mellom dyr og mennesker til de yngre

Lurer du på noe ang DOJ ? Ta gjerne kontakt med oss

Hva er Dyrebar Omsorg Junior: 

Dyrebar Omsorg Junior ble startet på initsiativ fra Rigmor Olsen 9år gammel. Hun ønsket å samle barn til å jobbe med og formidle kunnskap om dyr og dyrevelferd. Rigmor har mor som er etolog og far som har jobbet som politihundfører. Med ung kreativitet og kunnskapen hun har vokst opp med, har hun allerede fått Dyrebar Omsorg Junior til å samle mange barn til å utvikle et konsept som jobber for både barn og dyr. Dette konseptet er under stadig utvikling og gir barn et sted  hvor de kan bidra i samtalen og tidlig lære viktig kunnskap om de dyrene vi lever med og som også er en viktig del av samfunnet i dag og i fremtiden.

Dyrebar Omsorg ønsker å opplyse de yngste i samfunnet om god dyrevelferd og dyrenes terapautiske funksjoner. Vi ønsker å fokusere på et sunt og viktig forhold mellom dyr og mennesker så tidlig som mulig. Det er faktisk et mål i læreplanen at elever etter 4. klasse skal kunne samtale om hva god dyrevelferd er. Derfor ønsker Dyrebar Omsorg å tilby de yngste tilgang på informasjon gjennom et kort lite kurs der man mottar "kursbevis" og en t-skjorte. Kurset koster 250,- kr.

 

Første test av dette kurset er 14. mars under vår Auksjon og familiedag

Dyrevelferd

I Norge har vi heldigvis ganske mye kunnskap om dyrevelferd, og i tillegg til at enkelte politidistrikt har et eget dyrepoliti, har vi et uavhengig organ som skal vurdere prinsipielle etiske forhold rundt dyrehold, bruk av dyr og menneskers forhold til viltlevende dyr. Rådet for dyreetikk er utnevnt av Landbruks- og matdepartementet i samråd med Nærings- og fiskeridepartementet. Rådet for dyreetikk har skrevet en flott barnebok som forteller om dyrehold og dyrevelferd, og denne boken er sendt ut til hvert skolekontor i hele landet. De har også en fin hjemmeside hvor du kan kjøpe boka, eller lære mer om hva dyrevelferd er. Les mer her.

 

Som ledere av Dyrebar Omsorg Junior har vi Rigmor og hennes venner.

 
w_DSC60977.jpg

Kurs med DOJ

Dyrebar Omsorg Junior holder et lite kurs om dyrevelferd. Kursdiplom

Bli medlem

Vil du vite mer om Dyrebar Omsorg Junior eller bli medlem?

 KONTAKT

Adresse:

Evje Herregård, 1570 Dilling, Norge

E-post: post@dyrebaromsorg.no

Telefon: 95 42 51 34

 RESSURSER

> Hjem

> Om oss

> Kontakt oss

> Community

  • Svart YouTube Ikon
  • Svart Facebook Ikon
  • Svart Linkedin Ikon

© 2018 Dyrebar Omsorg