top of page

Nr 11 på ventelisten


I 2008 ble det for første gang lansert universitetsutdanning på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet innen dyreassisterte intervensjoner. Dyrebar Omsorg sammen med NMBU tilbyr et introduksjonskurs med 5 studiepoeng og to spesialiseringskurs innen hund og gårdsdyr som gir 10 studiepoeng. NMBU tilbyr også Dyreassisterte intervensjoner med hest som arrangeres sammen med Hest og Helse.Det er en enorm pågang på studiet "Introduksjonskurs i dyreassisterte intervensjoner" og ventelister hvert år.


- Vi har alltid venteliste til Intro DAI-kursene og det med minimal markedsføring. Dette kurset har blitt tilbudt og gjennomført to ganger per år fra 2008 og har aldri blitt avlyst – så det er forholdsvis stabilt. Så ja, dette er populære kurs. Sier Camilla Grefsli,

Seniorrådgiver på NMBU.


Grunnene til at introduksjonskurset har ventelister er fordi alle må igjennom dette studiet før de kan ta spesialisering. En av de som nå står på venteliste i år er Charlotte Udø Kjeldsberg. Hun er nr. 11 på ventelisten for å komme inn på introduksjonskurset nå til høsten. Kommer hun ikke med der må hun vente til våren 2023.- Jeg har drømt om å ha hund hele livet mitt og for 2 år siden gikk drømmen endelig i oppfyllelse. Og omtrent hver dag siden har jeg blitt imponert over hvilken terapeutisk effekt det er i den lille pelsen min. I stor grad for meg selv, men også for barna mine og for gjester.


Charlotte har tenkt på studiet i hvertfall ett år før hun endelig søkte. Lite visste hun at studiet var så populært og ble veldig overrasket og ja litt skuffet for å måtte vente en stund til med å komme i gang.

- I dag jobber jeg delvis med å bli bra fra ettervirkningene etter en nevroborreliose og som selvstendig næringsdrivende prosjektleder innenfor musikkbransjen, men jeg har også bakgrunn som utøvende musiker og musikkpedagog. Drømmen min er å kunne begynne å jobbe, sammen med hunden min Yoda, inn mot barn og unge som trenger en støtte. Å kunne gjøre skoledagen og hverdagen lysere for noen gjennom støtte i sosiale situasjoner, læringssituasjoner, gi mestring og pelskjærlighet.


Charlotte må nå smøre seg med litt tålmodighet før hun kan sette i gang med utdanningen på NMBU, først "Introduksjonskurs i dyreassisterte intervensjoner" før hun går videre med "Dyreassisterte intervensjoner med hund".


- Mens jeg venter kommer jeg til å ta et "Startkurs for skolehund og terapihund" hos Dyrebar Omsorg hvor jeg kan bli sertifisert team for å jobbe innen dyreassistert aktivitet. Sier CharlotteØnsker du å sette deg på venteliste kan du lese mer om utdanningen på NMBU her

1 Comment


Eva Kittelsen
Eva Kittelsen
Oct 19, 2022

Ja, jeg sto på venteliste i fjor! Skal ta kurset nå i år. Gleder meg veldig til samlingen i neste uke! 😁💕🐾

Like
bottom of page