w_DSC8980-1.jpg
w_DSC8978-1.jpg
w_DSC9002-1.jpg

BESØKSHUND

Besøkshund har blitt en viktig brikke for å dekke menneskers behov for fysisk nærhet i dagens samfunn.

 

Hunder gir en unik tilgang til nærhet.

Forskning viser at hunder kan spre glede, åpne opp for tøffe samtaler og redusere stress. Mange av dere har hunder hjemme som er sosiale og som egner seg godt til å bli besøkshund. Vi hører stadig rørende historier der folk med hund allerede er på besøk hos noen som trenger det, eller går turer med folk i nabolaget. Ved å ha litt mer kunnskap om hva det innebærer å være besøksvenn med hund vil virkningen av besøket bli langt større.

 

Besøksvenner med hund har blitt en viktig brikke for å dekke menneskers nærhets behov.  

Vi utdanner og gir opplæring til både mennesker og hunder slik at de er godt rustet for formålet sitt. 

Med riktig kompetanse og med et egnet dyr vil man kunne spre mye glede, åpne opp for tøffe samtaler og få en bedre virkning av besøket.

 

 


 

ØNSKER DU Å BLI BESØKSVENN?  

 Trykk her>

LETER DU ETTER EN BESØKSVENN? 

Trykk her>

Har du, eller noen du kjenner, behov for selskap? 

Besøksvenner med hund drar både på hjemmebesøk og til institusjoner.  Med en besøksvenn med hund kan man gjøre flere forskjellige sosiale aktiviteter,  gå turer eller bare møtes for nærhet og selskap. 

 

Hva er det som egentlig skjer med oss når vi er sammen med dyr? 

Det skjer noe med oss når vi er sammen med dyr. Bare et nærvær av dyr gjør at vi blir mer avslappet.  Forskning viser at vi får lavere blodtrykk, senket puls og utskiller hormonet oksytocin, også kjent som kjærlighets hormonet.

Dette  blir produsert i kroppen vår ved berøring.

Det vil si at når du klapper eller koser et dyr får du mer oksytocin som gir en følelse av ro, trygghet og tilfredshet og det kan være med å redusere angst.   

LYST TIL Å MOTTA EN PDF MED MER INFORMASJON OM BESØKSHUND?

Flytskjema.001.jpeg
Besøkshund PDF.jpg

Våre besøksvenner blir grundig kurset og får den oppfølgingen de trenger for å kunne jobbe med alle brukergrupper.

Trykk her  for å finne ulike besøksvenner som tilbyr forskjellige tilbud og muligheter.

Er du usikker på hva du leter etter er det bare å ta kontakt med oss i Dyrebar Omsorg, så hjelper vi deg!   

 

Vår anbefaling er å finne en besøksvenn man har fast, som regel en til to timer i uken.

HVORDAN BLI BESØKSVENN? 

I dag er det mange som har sosiale hunder hjemme, som egner seg godt til å bli en besøksvenn. Vi hører stadig rørende historier der folk allerede er på besøk eller går turer med folk i nabolaget. Ved å ha litt mer kunnskap om hva man faktisk driver med vil man få langt større virkning av disse besøkene. Vi har nå utviklet kurset vårt til å bli et online teorikurs der man får en god teoretisk innføring. Om man skal bli et sertifisert team må man også igjennom et  praktisk kurs  der man går opp til en praktisk prøve og hunden blir egnethetsvurdert  (for å sikre både dyrevelferd og sikkerhet). 

OPPFØLGING OG VIDEREUTDANNING 

For Dyrebar Omsorg er det viktig å presisere at vi ønsker å følge opp alle våre besøksvenner. Vi ønsker også å veilede og inspirere deg etter kursene slik at besøksvenner ikke står i vanskelige situasjoner alene. Besøksvenner kan møte på uforutsette situasjoner eller ha behov for inspirasjon til øvelser og aktiviteter. Vi har derfor utviklet et online  community  der man kan snakke med andre besøksvenner i hele Norge, oppdatert faglig av vår ekspertpanel og ikke minst få tilgang på flere onlinekurs innen trening av hund. Vi har også etterutdanning på universitetet i Ås, NMBU, for de som ønsker å gå videre til å bli terapi-/skolehund. 

RETNINGSLINJER FOR BESØKSVENNER

Sammen med Helsedirektoratet har Dyrebar Omsorg utviklet retningslinjer for tiltak med hund på institusjon.  

Les den her, trykk på bildet.

Tiltak_med_hund_på_inst.jpg